Moartea soţului a venit ca un trăsnet! Maria Cârneci avea o viaţă liniştită şi frumoasă alături de Romulus Petrescu, care s-a ridicat la Ceruri luni, 25 noiembrie, după o luptă crâncenă pentru viaţă.

Şi interpreta a fost diagnosticată cu o boală, în anul 2018! Vorbim de virusul care le-a răpus pe Ileana Ciuculete şi Denisa Răducu.

Maria Cârneci trece printr-o perioadă extrem de grea! Şi-a văzut soţul luptăndu-se pentru viaţa lui cu o boală necruţătoare, a fost alături de el la fel de fel de tratamente şi, când a aflat că soarta a decis ca el să părăsească această lume, a simţit că-i fuge pământul de sub picioare! Anunţul devastator a fost făcut luni, 25 noiembrie.

Şi Maria Cârneci suferă de o boală gravă
În anul 2018, Maria Cârneci a primit o veste cumplită de la medici! Interpreta a fost atunci diagnosticată cu aceeaşi boală cruntă care le-a adus sfârşitul celor două colege de breaslă: Ileana Ciuculete şi Denisa Răducu: hepatita C.

La scurt timp de când a fost diagnosticată, Maria Cârneci a lansat un mesaj public, către toţi românii. Alături de alte vedete precum Cătălin Botezatu şi Cătălin Scărlătescu, s-a implicat într-o campanie împotriva hepatitei C. Practic, Maria Cârneci a declarat război bolii!

În acest context, interpreta de muzică populară i-a sfătuit pe români să discute cu medicul de familie şi să îşi facă testul. Virusul necrutăţor se poate lua de… oriunde. Din păcate, nu mulţi conştientizează pericolul, lucru adus în atenţie chiar de Maria Cârneci.

„Din păcate, unul din 30 de români e purtător de virus – care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiură, pedichiură… Şi, atunci, eu îi îndemn pe toţi românii să discute cu medicul de familie, să facă testul, iar dacă, Doamne fereşte!, are, nu se mai poate muri din aşa ceva. (…) Mergeţi şi faceţi testul şi, dacă, Doamne fereşte!, sunteţi purtător de virus, ăla se tratează, nu se mai moare, cum ne-au murit nouă colegi!”, spunea Maria Cârneci atunci.