Acum ceva timp, autoritățile din Spania au dat-o în judecată pe Shakira pentru fraudă fiscală. O parte dintre afacerile pe care le avea artista au fraudat statul cu aproape 15 milioane de euro, o sumă colosală pe care fosta iubită a lui Pique a evitat mult timp să o plătească. Acum, vedeta a avut prima înfățișare în fața magistraților și a au ajuns cu toții la un numitor comun.

După ce și-a menținut nevinovăția timp de aproape cinci ani, Shakira a încheiat în ultimul moment un acord pentru a evita riscul de a merge în închisoare în prima zi a procesului său pentru fraudă fiscală la Barcelona care a avut loc chiar azi.

Shakira i-a spus judecătorului președinte, José Manuel del Amo, că acceptă înțelegerea convenită cu procurorii. A răspuns cu „da” pentru a confirma recunoașterea sa în legătură cu cele șase capete de acuzare pentru neplata către guvernul spaniol a 14,5 milioane de euro (aproximativ 15,8 milioane de dolari) în taxe între 2012 și 2014.

În baza acordului, Shakira va primi o sentință suspendată de trei ani și va plăti o amendă de 7,3 milioane de euro (8 milioane de dolari), plus o altă amendă de 432.000 de euro (472.000 de dolari) în schimbul sentinței suspendate.

Shakira, condamnată la închisoare. Artista va plăti și o amenda uriașă pentru frauda fiscală de 15 milioane de euro Hola

Shakira a renunțat la proces de dragul familiei

Procesul, care ar fi implicat mai mult de 100 de martori în săptămânile următoare, a fost în schimb anulat după doar opt minute.

Procurorii au declarat în luna iulie că vor cere o sentință de închisoare de opt ani și două luni, și o amendă de 24 de milioane de euro (26 de milioane de dolari) pentru cântăreață, care și-a câștigat fani în întreaga lume cu hiturile sale în spaniolă și engleză din diferite genuri muzicale.

Shakira a declarat într-un comunicat oficial că ar fi dorit să continue lupta, dar că a pus pe primul loc familia, cariera și liniștea sa interioară.

„Am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această problemă având în minte cel mai bun interes al copiilor mei, care nu doresc să-și vadă mama sacrificându-și bunăstarea personală în această luptă.

Trebuie să trec peste stresul și povara emoțională a ultimilor ani și să mă concentrez pe lucrurile pe care le iubesc, copiii mei și toate oportunitățile viitoare în cariera mea.”, a spus artista.