Shakira a pierdut zilele acestea apelul în urma căruia putea să evite procesul în care este acuzată de evaziune fiscală. În aceste condiții, vedeta de 45 de ani va fi trimisă în judecată. 

Ce a făcut celebra cântăreața

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din întreaga lume, a fost trimisă în judecată. Apelul făcut de vedetă a fost respins de o instanță din Barcelona. Judecătorul care se ocupă de caz a ținut să menționeze la momentul respectiv că există suficiente de dovezi împotriva cântăreței.

Procurorii din Spania susțin că Shakira a fost trimisă în judecată pentru că nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro, în urma veniturilor pe care le-a obținut între anii 2012 și 2014. Magistrații au declarat că blondina locuia la acea vreme în Catalonia. Totuși, avocații ei spun că vedeta s-a mutat în Spania în anul 2015, moment în care și-ar fi plătit toate taxele pe care le avea la stat.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, a explicat echipa ei juridică într-o declarație de presă.

Shakira a fost trimisă în judecată! Din ce cauză va ajunge cântăreața în fața tribunalului
Antena 3

Care este data procesului

Deocamdată, instanța nu a stabilit când va începe procesul. Shakira își va apăra nevinovăția în fața tribunalului. O echipă de avocați îi este alături și o ajută cu dovezi, rapoarte ale experților în domeniul fiscal, dar și prin argumente juridice. De menționat este faptul că noua decizie este o rectificare a unei hotărâri judecătorești anterioare care a fost emisă în luna iulie a anului trecut.

Până la acest moment, artista nu ar fi vorbit public despre situația prin care trece. Deocamdată, nu se știe ce se va întâmpla în cazul Shakirei, dar cu siguranță se va apăra în fața instanței. Cântăreața nu traversează cele mai bune clipe din viața ei.