Reclamă

Sforăitul este un fenomen comun, dar pentru unele persoane poate semnala afecțiuni grave care necesită intervenție medicală. Dr. Maxim Vasian, medic specialist ORL, explică principalele motive pentru care acest zgomot nocturn nu trebuie ignorat.

Conform specialistului ORL, printre cauzele sforăitului se numără aspectele anatomice ale gurii și nasului, starea generală de sănătate și chiar poziția în timpul somnului. Obstrucțiile căilor respiratorii superioare pot aparea din cauza polipilor nazali, amigdalelor mărite sau a uvulei mărite, cunoscută popular drept ‘omuleț’. De asemenea, dormitul pe spate poate contribui semnificativ la apariția acestui fenomen, dar este o cauză ce poate fi gestionată relativ ușor prin schimbarea poziției în timpul somnului.

Sforăitul poate indica și prezența unor probleme de sănătate mai serioase, cum ar fi apneea de somn. Această afecțiune nu numai că afectează calitatea somnului, dar poate avea și repercusiuni pe termen lung asupra stării generale de sănătate. Persoanele care suferă de apnee au un sforăit puternic, care îi deranjează pe cei din proximitate și au un somn fragmentat, trezindu-se de numeroase ori pe parcursul nopții din cauza pauzelor respiratorii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro