Sfecla roșie aduce multe beneficii organismului, dar și câteva efecte negative

Data actualizării: 17/10/2019

Consumul de sfeclă roșie este foarte benefic organismului. Îmbunătățește sănătatea inimii și sistemul circulator, ajută la scăderea tensiunii, colesterolului și glicemiei în cazul celor cu diabet. Plus că, sfecla roșie, conform studiilor existente, ajută și în combaterea disfuncțiilor erectile.

Bogată în fibre, fier, calciu, potasiu, magneziu, zinc, sodiu, folați, riboflavină și vitaminele A, B, C, K, sfecla roșie poate aduce, în schimb, și câteva efecte negative organismului.

Spre exemplu, sucul din sfeclă conține oxalați din cauza cărora poate crește riscul de formare a pietrelor la rinichi. De asemenea, sucul nu le este recomandat nici persoanelor care au probleme cu tensiunea, ori celor care urmează un tratament în acest sens. – Tensiunea, în urma consumării de sfeclă roșie, poate scădea drastic și astfel să le fie pusă viața în pericol.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe substantial.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨