Poliția Română vine în ajutorul cetățenilor cu câteva recomandări pentru cumpărăturile Pascale.

A mai rămas o săptămână până la Paștele Ortodox, iar problema multor romani este cum o să își facă obișnuitele cumpărături în starea de urgență. Poliția Română le vine în ajutor cu câteva sfaturi utile pentru a nu fi sancționați pentru părăsirea domiciliului.

Primul sfat: cine vrea să meargă la un agent economic pentru a-și cumpăra carnea de miel, va trebui să aibă la el cartea de identitate și declarația pe propria răspundere. Aici trebuie să bifeze punctul 2, adică asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie sau domestice.

Sfatul doi: o singură persoană per gospodărie este sfătuită să meargă la cumpărături, nu toată familia. Mai mult este bine să se asigure că agentul economic care deține mâncarea este autorizat și respectă regulile igienico-sanitare.

Sfatul trei: persoanele care sunt autorizate să vândă carne pot livra produsul la domiciliul clientului. Trebuie doar să aibă toate documentele necesare: chitanțe, bon fiscal, factură.

Așadar se pot face cumpărăturile de Paște dacă se respectă anumite condiții pe care le cunoșteam deja.

Programul piețelor și al supermarketurilor a fost prelungit prin Ordonanța Militară numărul 8, anunțată joi seara de catre Ministrul Afacerilor Interne.

Conform noii ordonanțe, producătorii alimentelor își pot prelungi programul de funcționare în zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Florii și de Paște. Astfel, românii vor avea puțin mai mult timp pentru a-și cumpăra cele necesare pentru sărbătoarea de Paște.

“În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”, a precizat noua ordonanță militară.

Așadar, românii își pot face cumpărăturile de Paște în deplină siguranță atât timp cât au documentele cerute la purtător și le pot prezenta polițiștilor care le cer.

Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro