Atunci când afară este frig, cresc și costurile la încălzire. În multe cazuri, căldura și banii sunt irosite în mod inutil. Din prezentul  articol vei descoperi o serie de sfaturi pentru a te bucura din plin de căldură în timpul sezonului rece. Aplică-le, iar rezultatele nu vor înceta să apară.

Descoperă ceea ce trebuie să faci pentru a nu mai avea parte de pierderi și a te bucura la capacitate maximă de căldura din locuința ta.

Puneți folie de aluminiu în spatele caloriferelor

Caloriferele nu încălzesc doar camera, ci și peretele din fața lor. Puneți o folie de aluminiu pe peretele din spatele caloriferului, astfel încât căldura emanată să ajungă în cameră. Cu toate acestea, folosiți numai folie de aluminiu pentru acest lucru. Orice altceva reprezintă un risc de incendiu.

Sursa: Social media

Folosiți garnituri autoadezive în ramele ferestrelor

Curenții de aer pot apărea nu numai pe rama ferestrei, ci și în interiorul acesteia. Din fericire, în acest scop există garnituri autoadezive pentru ferestre. Pot fi atașate cu ușurință! Puteți folosi garnituri de cauciuc sau de spumă.

Sfat: Asigurați-vă că înlocuiți garniturile în mod regulat, deoarece cauciucul va deveni în cele din urmă fragil sau va crăpa.

Nu setați termostatul la o temperatură mai mare de 20 de grade celsius

Atunci când afară este foarte frig, dai drumul la termostat. Cu toate acestea, acest lucru nu doar că te va costa scump, ci este și inutil, deoarece supraîncălzește camerele. Dacă setați termostatul la 20 de grade celsius timp de 8 ore pe zi, veți economisi până la 15 % din costurile de încălzire.

Deschideți jaluzelele în timpul zilei

Lumina soarelui este și va fi întotdeauna cea mai ieftină metodă de încălzire. Deoarece iarna soarele nu prea se arată, ar trebui să deschideți jaluzelele pe timp de zi. În acest fel, soarele vă încălzește camera fără să scoateți vreun leu din buzunare.