Dacă ești pasionat de grădinărit și vrei să plantezi căpșuni în grădina ta, iată câteva sfaturi pentru a te asigura că vei avea o recoltă bogată și gustoasă.

Căpșunile sunt printre preferatele românilor datorită gustului lor dulce și aromei deosebite. Ele pot fi consumate simple, cu zahăr sau folosite în diverse rețete. În plus, căpșunile au o valoare nutrițională excelentă pentru organism.

Pentru a avea succes în cultivarea căpșunilor, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale. În primul rând, căpșunile nu sunt foarte pretențioase în ceea ce privește locul de plantare și nu au rădăcini adânci.

Specialiștii recomandă fertilizarea solului înainte de plantare pentru a asigura o creștere uniformă și echilibrată a plantelor. Căpșunile au nevoie de o cantitate mare de azot pentru a se dezvolta, așa că solul trebuie să fie ușor acid, bogat și bine drenat.

Există mai multe metode de fertilizare a solului, dar un aspect important este udarea patului de plantare înainte de aplicarea îngrășământului. Apoi, îngrășământul pe bază de apă trebuie distribuit uniform în sol. Este recomandat să aplici îngrășământul cât mai aproape de nivelul solului și să hrănești plantele dimineața devreme.

Specialiștii în grădinărit sugerează că aplicarea îngrășământului dimineața devreme permite frunzelor să se usuce înainte de creșterea temperaturilor.

De asemenea, este bine să repeți procesul de fertilizare la mijlocul procesului de recoltare și în anii următori primăvara.

Plantațiile de căpșuni pot aduce o mare satisfacție și recompensă, dar este important să ții cont de toate aceste sfaturi pentru a avea o recoltă bogată și sănătoasă.