Vă recomandăm să optați pentru produse curate care conțin substanțe bioactive puternice, foarte eficiente, dar delicate pentru piele

Pentru a urma o rutină de îngrijire a pielii, este obligatoriu să vă cunoașteți mai întâi tipul de piele.

Dar încercarea de a vă înțelege tipul de piele și de a urma o rutină în mod constant poate fi o sarcină descurajantă. În timp ce unii oameni țin de regimul de bază de curățare, toner, hidratant și protecție solară. Alții se răsfăț cu îngrijirea intensivă a pielii, cum ar fi utilizarea serurilor, retinolului, vitaminei C sau AHA.

Cu toate acestea, pentru o piele mai sănătoasă, trebuie să adoptați o abordare holistică care oferă hrănire pielii în interior și în exterior. Prin urmare, pe lângă o rutină de îngrijire a pielii, este imperativ să menținem o dietă sănătoasă, care să includă suplimente nutritive curate, pe bază de plante, pentru o piele cu aspect sănătos.

Cum să-ți cunoști tipul de piele?

Social media

Pentru a răspunde la această întrebare, puteți încerca metoda blotting sheet. Deoarece este rapidă și ușoară. Pașii de aplicare a acestei metode sunt:

Luați niște hârtie absorbantă de bună calitate și mângâiați ușor pe părți ale feței.

Apoi țineți foaia pe lumină.

Dacă nu vezi ulei pe el, atunci ai pielea uscată.

Dacă hârtia este înmuiată în ulei, atunci ai pielea grasă.

Dacă vezi ulei pe zona T (frunte, nas și bărbie), atunci ai un tip de piele mixt.

Dacă există puțin ulei pe hârtie, atunci ai pielea normală.

Dacă pielea ta arde sau te mâncărime, atunci este probabil să ai pielea sensibilă.

Odată ce ți-ai determinat tipul de ten, este timpul să alegi o rutină de îngrijire a pielii în consecință.

Construiește-ți regimul de îngrijire a pielii

Regimul tău de îngrijire a pielii ar trebui să includă o rutină AM-PM (dimineața-seara) cu următorii pași:

AM: Curăță, Tonifică, Hidratează. Continuați cu un ser. Aplicați protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de expunerea la soare. Reaplicați la fiecare 2-3 ore.

PM: Urmați aceeași rutină ca și AM, dar săriți peste crema de protecție solară.

O dată sau de două ori pe săptămână, exfoliați cu un scrub delicat pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Și aplicați o mască de față pentru o hrănire profundă.

Consumați zilnic alimente bogate în antioxidanți, Omega 3 și micronutrienți precum vitamina C și E. Asigurați-vă că luați zilnic suplimente de constructor de colagen pentru a vă menține pielea strălucitoare și tânără. Nu uitați să aveți cel puțin 2-3 litri de apă împreună cu 6-7 ore de somn. Apa elimină toxinele din organism în timp ce somnul oferă pielii beneficii reparatoare.

În timp ce regimul tău de îngrijire a pielii va rămâne mai mult sau mai puțin același, indiferent de tipul de piele, ingredientele din produsele tale vor varia în funcție de tipul de piele și de preocupările tale.

Ingrediente de îngrijire a pielii pentru tipul tău de piele

Urmați această listă de ingrediente pentru a alege produsul potrivit tipului dvs. de piele.

Piele uscată: acidul hialuronic este un Sfântul Graal pentru persoanele cu piele uscată. Ajută la legarea apei în piele și menține pielea hidratată. Un alt ingredient puternic pentru pielea uscată este vitamina E. Această vitamină se găsește în mod natural în sebumul pielii și protejează bariera naturală a pielii pentru a o menține hidratată și sănătoasă. Utilizarea produselor cu vitamina E se poate dovedi a fi extrem de benefică pentru pielea uscată. Alte ingrediente prietenoase cu pielea uscată includ migdale, floarea soarelui și acid folic fermentat.

Piele grasă: Acidul salicilic ajută la controlul producției de sebum în exces și este un ingredient obligatoriu pentru persoanele cu pielea grasă. Uleiul de arbore de ceai este un alt favorit care ajută la controlul acneei și a cicatricilor acneice, lăsându-vă cu pielea curată. Ingrediente precum fito Niacinamida, Aloe Vera și Neem sunt, de asemenea, excelente pentru tratarea pielii grase și predispuse la acnee.

Piele mixtă: acidul hialuronic și vitamina C funcționează excelent pe pielea mixtă. Ele blochează umiditatea în piele fără a o face grasă și ajută la menținerea strălucirii pielii. Vitamina C ajută la reducerea petelor întunecate și a pigmentării.

Piele normală: fito-retinolul și acidul hialuronic sunt excelente pentru pielea normală, deoarece oferă multiple beneficii precum anti-îmbătrânire, hidratare și strălucire. De fapt, aceste două ingrediente pot fi folosite de toate tipurile de piele datorită impactului puternic pe care îl are asupra pielii. Cu toate acestea, atunci când alegeți produsele, asigurați-vă că formula completă (inclusiv alte ingrediente) vă sprijină tipul de piele.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.