Reclamă

La mesele pline de sărbători oamenii consumă și alcool. Nu toți se rezumă doar la câteva pahare, mai ales că vorbim despre o noapte întreagă în care se petrece. De aceea, an de an, spitalele se umple de pacienți care beau mai mult decât pot duce. Iată cum putem să bem de Revelion 2022, pentru a nu ajunge în astfel de situații.

Este important să știm să bem pentru a ne feri de astfel de situații neplăcute. Există metode prin care putem consuma alcool, fără să ne îmbătăm până nu mai știm pe ce planetă suntem. Iată cum putem face acest lucru.  

Revelion 2022: Cum să bem inteligent

Psihiatrul Ovidiu Alexinschi, coordonatorul Clinicii „NO addict”, a dat câteva recomandări persoanelor care vor consuma alcool în această seară. Iată ce reguli trebuie să urmăm, conform Ziarului de Iași. 

În primul rând, este important ca la fiecare pahar de băutură să se consume în paralel și un pahar de apă. Se știe deja că alcoolul deshidratează și că are și un efect diuretic important. De aceea este recomandat pe lângă alcool să se consume și apă. 

O altă regulă pe care majoritatea oamenilor o știu, dar nu țin cont de ea. Este să mâncăm foarte bine înainte de a consuma alcool. Persoanele care vor bea pe stomacul gol se vor simții amețite începând de la primul pahar. 

Sfaturi importante! Cum să bem de Revelion 2022, pentru a nu ajunge la Urgență
Pixabay

Cea de-a treia recomandare a medicului să se facă dozarea cantității de alcool consumate. 

„Gândeşte-te că o masă şi o petrecere de sărbătoare nu este un concurs de mâncat şi băut. Setează-te mental pentru voie bună, pentru socializare”, a recomandat psihiatrul. 

Conform specialiștilor, băuturile alcoolice sunt o componentă din viața fiecăruia, însă este important să se înțeleagă că între dependență și normalitate este un fir aproape invizibil. 

Conform societății Alzheimer, s-a dovedit că leziunile cerebrale cauzate de consumul excesiv de alcool provoacă boala Alzheimer sau alte forme de dependență. Dacă consumați alcool mai mult decât este suficient, s-ar putea să vă confruntați cu simptome, cum ar fi uitatul, să vă fie greu să luați decizii sau să aveți probleme cu mersul. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro