Ion Țiriac susține că Simona Halep ar trebui să-și facă dreptate după ce a fost suspendată 4 ani din tenis în urma scandalului de dopaj. Milionarul i-a dat și un sfat cum să facă acest lucru, dar sportiva nu l-a urmat încă.

Sfatul primit de Simona Halep de la Ion Țiriac

Simona Halep a primit o lovitură grea în cariera sa în scandalul de dopaj. Un tribunal independent al Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis a decis să fie suspendată 4 ani. Sportiva a contestat decizia, susținând în continuare că este nevinovată.

În apărarea jucătoarei de tenis, fost lider WTA, a sărit și Ion Țiriac. El însuși sportiv în același domeniu, susține că Halep ar trebui să meargă mult mai departe și să-și caute dreptatea.

Mai exact, Țiriac spune că Simona ar trebui să acționeze în instanță atât Federația Internațională de Tenis, cât și ITIA și ITIMA, care s-au ocupat de cazul său. În plus, dacă ar fi în locul sportivei, ar cere despăgubiri de 100 de milioane de euro.

O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede că ce se întâmplă, dacă cumva… Dacă aş fi Simona, aş da în judecată federaţia internaţională, aş da în judecată pe cei care au suspendat-o., a declarat Țiriac.

Mai mult decât atât, Ion Țiriac spune tare și răspicat că Simona Halep nu a folosit substanțe interzise în mod intenționat.

Același lucru l-a susținut și sportiva în apărarea sa, justificând că Roxadustat, substanța interzisă pentru care a fost testată pozitiv, a ajuns în organismul său prin intermediul unor suplimente contaminate.

Instanța a admis acest argument, însă a spus că nu este suficient, deoarece cantitatea depistată în corpul ei era una mult mai mare.

Simona Halep a dat deja în judecată compania Schinoussa Superfood, producătorul suplimentelor contaminate. Sportiva a cerut despăgubiri de 10 milioane de euro.