Reclamă

Astăzi este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Românii care se confruntă cu probleme de sănătate pot apela la ajutorul Sfântului Ștefan prin diferite metode. Iată ce trebuie să faceți pe 27 decembrie.  

Persoanele care vor respecta cele scrise vor avea parte de sănătate și liniște în casă. Sfântul Ștefan, unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, este primul model de jertfă creștină.  

Sfântul Ștefan: Ce trebuie să faceți pentru sănătatea rudelor bolnave

Pe 17 decembrie, românii care îi poartă numele sfântului trebuie să meargă la biserică pentru a-l cinsti pe patronul lor. De asemenea, cei care vor respecta tradițiile populare vor avea parte de liniște în casă și sănătate.  

Conform unei vechi tradiții, oamenii care se confruntă cu probleme de sănătate trebuie să aducă în locuința lor o icoană cu Sfântul Ștefan, sfințită în această zi. În ziua de 27 decembrie, se face pomenirea celor care au murit în împrejurări dramatice. Pachetele cu mâncare se împart persoanelor care poartă numele primului mucenic Ștefan.  

Sfântul Ștefan 2022: Ce trebuie să facă persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate

În unele zone din Muntenia, gospodinele fac dintr-un aluat de cozonac, Pâinile lui Ștefan. Acestea amintesc de dulciurile care l-au ucis pe unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos. În ziua praznicului, pâinicile se duc la biserică, se sfințesc, apoi se dau de pomană copiilor amărâți.  

Este interzis să vă certați astăzi

Ca semn al iubirii și prețuirii pentru Sfântul Ștefan, persoanele certate ar trebui să lase orgoliul deoparte și să se împace cu cei cu care sunt certați. De asemenea, este complet interzis ca astăzi să ne certăm cu cineva.  

Tot pentru sănătatea rudelor bolnave, de Sfântul Ștefan este bine să dăruim icoana Sfântului Ștefan sau o candelă nouă aprinsă. Acest lucru ne va ajuta și pentru sporul locuinței. 
Tot astăzi este interzis să ne deplasăm în călătorii la munte. Se spune că cei care vor face asta nu îl respectă pe Sfântul Ștefan, motiv pentru care vor avea de suferit. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro