Reclamă
Reclamă

Selecţionerul Ucrainei, Serghei Rebrov, a declarat, luni, după meciul câștigat de România cu 3-0, că „nimeni nu se aștepta la acest rezultat”, dar că „România este o echipă bună”, care „poate juca fotbal”. La rândul său, căpitanul naționalei Ucrainei, Taras Stepanenko, a afirmat că tricolorii au meritat victoria şi că golul marcat de Nicolae Stanciu a fost un EUROgol.

Selecționerul Ucrainei a explicat situația prin prisma posesiei avute de echipa sa, dar și a lipsei ocaziilor clare de gol. „În mod clar, au existat diferite elemente ale jocului. Am avut posesia, dar nu ne-am creat nicio ocazie. Nimeni nu se aştepta la acest rezultat. Ne aşteaptă un meci foarte serios în faţa noastră [împotriva Slovaciei]. Trebuie să discutăm între noi şi trebuie să ne pregătim pentru următorul meci. România este o echipă bună. Am spus-o şi ieri la conferinţa de presă de dinaintea meciului, este o naţiune care iubeşte fotbalul. Pot juca fotbal şi au arătat asta astăzi. Acum trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, împotriva Slovaciei”, a spus Rebrov, potrivit UEFA.

În același timp, căpitanul Taras Stepanenko a subliniat necesitatea de a merge mai departe și de a se pregăti pentru meciurile următoare. „Sunt foarte dezamăgit de prestaţia noastră. Astăzi nu am fost echipa pe care am fost întotdeauna. România a meritat această victorie, iar noi trebuie să continuăm să mergem mai departe. Mai avem două meciuri şi trebuie să fim puternici şi să schimbăm situaţia. Uneori, lucrurile rele se întâmplă în cele mai importante momente, iar acesta a fost cazul astăzi. Am controlat jocul, am fost pe minge, dar am fost pedepsiţi imediat pentru prima greşeală. La aceste turnee, uneori trebuie să joci simplu în faţa porţii tale, iar antrenorul ne-a avertizat în legătură cu acest lucru înainte de meci. Aş numi golul lui Stanciu un ‘EUROgol’ – a fost un şut foarte frumos. Dar, ca să fiu sincer, am fost foarte încrezător că vom fi mai agresivi în repriza a doua, vom marca şi vom întoarce situaţia. Din păcate, nu s-a întâmplat”, a spus Stepanenko, potrivit site-ului UEFA, preluat de News.ro.

Reclamă

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri. Golurile României au fost marcate de Stanciu (29), R. Marin (53) şi Drăguş (57).

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro