Pe Calea Giulești din București, a avut loc un accident între autoturismul condus de Șerban Huidu și un alt șofer care conducea o mașină Bolt.

Potrivit surselor Antena 3, fostul prezentator de la “Cronica Cârcotașilor”, Șerban Huidu, ar fi fost amendat cu 590 lei și 3 puncte penalizare pentru neasigurare la schimbarea benzii.

După producerea accidentului, șoferii implicați au fost supuși testelor pentru consum de alcool și stupefiante. Rezultatele acestor teste au indicat că nu exista consum de substanțe interzise în organismul șoferilor.

Istoricul accidentului din 2011

În februarie 2013, Șerban Huidu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru uciderea din culpă a trei persoane, în urma accidentului din octombrie 2011.

Acest accident a avut consecințe tragice, cu două persoane decedate pe loc și o altă persoană grav rănită care a decedat ulterior. În momentul accidentului, mașina condusă de Huidu se afla pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care circula regulamentar.

social media

Coincidența cu un incident anterior

Coincidență sau nu, în urmă cu doi ani, în apropierea locului în care s-a produs accidentul din 2011, Huidu a rămas fără carnet din cauza unei depășiri neregulamentare.

Acest incident anterior poate ridica întrebări cu privire la comportamentul său ca șofer și la respectarea regulilor de circulație.

Șerban Huidu, despre accidentul care i-a schimbat viața

Șerban Huidu a vorbit despre acel accident în urmă cu câteva luni, la emisiunea prezentată de Denise Rifai la Kanal D.

„S-a întâmplat un accident de circulație groaznic. La tribunal eu nu am pledat nevinovat, ci vinovat. Așa am fost, vinovat din culpă. Nu am știut să adaptez mașina, ca să nu se întâmple ce s-a întâmplat. Lucrurile au luat-o razna după.

La aceeași oră s-a întâmplat un accident în Periș, cu 5 victime, despre care nu s-a spus nimic. Nu era Huidu acolo.

A fost foarte rău, foarte urât, foarte rău pentru familia mea și pentru mine, iar dezumanizarea cu care am fost târât în tot felul de ipoteze a fost un punct negru pentru ei, nu neapărat pentru mine. 9 din 10 oameni de pe stradă vor spune că e nebun Huidu. Dar eu știu cum s-au întâmplat lucrurile. Cel mai important e să faci pace cu tine. Am avut traumatism cranio cerebral. Nu mi-am revenit total nici acum! Ce s-a întâmplat în acel moment?!  Păi, creierul e ca o gelatină care se zguduie, asta s-a întâmplat atunci.

Povestea la mine a fost pe partea stângă. Acolo am fost lovit. Când urcam scările, au dispărut acele automatisme. Eu mă gândeam cum să le urc. Te și bâlbâi. Cred că m-am recuperat cât am putut. În creier, sunt două traume care se pot întâmpla: cei care sunt loviți pe partea dreaptă nu mai au memorie. La mine a fost pe stânga.

Dacă eram lovit pe dreapta nu mai puteam face niciodată emisiunea!Am din nou permis de conducere din august 2022, adică de vreo șase luni. Mi-am luat carnet abia anul trecut, după 11 ani de când am avut accidentul. Am dat examen. Nu e adevărat ce s-a scris că mi l-am luat mai devreme.

Am și șofer, are cine să mă ducă acasă. Eu, personal, conduc foare rar, doar din când în când! Am stat și m-am gândit că nu am de ce că nu-mi iau permis, totuși”, a declarat Șerban Huidu la începutul acestui an, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.