Reclamă
Reclamă

Un judecător din New York a amânat sentința lui Donald Trump până în septembrie. Avocații săi încearcă să conteste verdictul „vinovat” primit de fostul președinte american în cazul Stormy Daniels, în urma unei decizii a Curții Supreme care îi acordă imunitate parțială într-un alt dosar, cel privind asaltul de la Capitoliu, relatează BBC.

Anunțul vine după o decizie-surpriză a Curții Supreme. Inițial, Trump urma să-și primească sentința pe 11 iulie. În sistemul judiciar american, aceasta nu este dată în același timp cu verdictul.

Echipa de avocați a lui Trump a cerut anularea condamnării acestuia după ce cea mai înaltă instanță a țării a decis că foștii președinți au imunitate parțială pentru acte „oficiale” din timpul mandatului lor.

Reclamă

Judecătorul a anunțat că va emite o decizie cu privire la această solicitare până pe 6 septembrie, iar dacă este necesară pronunțarea sentinței, aceasta va avea loc pe 18 septembrie.

În mai, un juriu din New York l-a găsit pe Trump vinovat de 34 de acuzații de falsificare a actelor financiare, în dosarul plăților ascunse pentru actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, căreia i-a dat bani pentru a nu dezvălui o relație intimă pe care a avut-o cu aceasta. Este primul dintre cele patru dosare penale ale lui Trump care a fost judecat.

Luni, Curtea Supremă a SUA a emis o decizie conform căreia Trump – și alți foști președinți – au imunitate la urmărirea penală pentru „acte oficiale”. Încercând să profite de această victorie legală, avocații lui Trump în cazul Stormy Daniels au căutat rapid soluții să anuleze condamnarea din luna mai.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro