Reclamă

Până acum câțiva ani, preinfarctul sau infarctul miocardic erau urgențe medicale considerate caracteristice persoanelor în vârstă. Acest lucru s-a schimbat complet în ultima perioadă. Asta pentru că tot mai mulți tineri ajung să sufere unul. Mai mult, unii dintre ei ajung chiar să își piardă viața după acesta.

Simptomele sunt de cele mai multe ori confundate cu alte probleme de sănătate mai comune.

Semnele timpurii ale preinfarctului

Cu siguranță nu vei putea știi cu exactitate dacă sau când ai putea suferi un preinfarct. Totuși, organismul îți poate transmite anumite indicii în acest sens. Pe toate ar trebui să le iei drept semnale de alarmă.

Trebuie însă să știi că preinfarctul este categorisit ca fiind o combinație dintre angina pectorală si infarct. Într-un astfel de caz, inima nu primește destul sânge și oxigen. Arterele coronare se îngustează, iar infarctul se poate instala cu rapiditate.

Printre simptomele pe care le-ai putea simți înainte de un preinfarct se numără:

Durerea în spate sau în dreptul plămânilor

Cu siguranță nu te-ai gândi la un preinfarct dacă resimți dureri la nivelul spatelui. Cu toate acestea însă, aceasta s-ar putea instala cu ceva timp înainte. Explicația ar fi că durerea din piept poate radia și la nivelul spatelui, în drept cu plămânii.

Oboseala sau surmenare

Intr-un astfel de tumultul cotidian precum cel pe care îl trăim, oboseala cronică face parte din viața tuturor. Totuși, atunci când aceasta îți afectează starea generală și calitatea vieții, e timpul să iei măsuri. Numeroși tineri care au suferit un preinfarct au semnalat oboseala ca simptom.

Vedere încețoșată

De cele mai multe ori tinerii asociază acest simptom cu timpul petrecut cu privirea în ecranele gadget-urilor. Din nefericire, acest disconfort vizual poate indica un preinfarct în viitor. Cei care se confruntă cu această problemă trebuie să ia măsuri rapide. Este esențial să te adresezi medicului dacă aceasta persistă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro