Câinii sunt din cele mai vechi timpuri cunoscuți drept cei mai buni prieteni ai omului.

Cu toate că, în general, între stăpân și animal se creează de cele mai multe ori o relație foarte apropiată, există și posibilitatea ca acesta pur și simplu să nu te placă sau să se simtă amenințat. Cum să îți dai seama de acest lucru?

5 semne pe care câinele tău vrea să ți le transmită atunci când nu se simte în largul său:

  1. Dacă un câine nu are încredere în tine, o să îți urmărească fiecare mișcare. Acest lucru poate să arate și faptul că nu se simte în largul lui în preajma ta și simte nevoia să te analizeze, pentru a fi sigur că nu ești o amenințare pentru el.
  2. Câinele te evită și refuză să se uite la tine. Aceasta este o situație opusă primei, dar cu aceeași însemnătate. Deși pot părea animale teritoriale și agresive, câinii preferă de cele mai multe ori să se retragă atunci când nu se simt în largul lor, în special atunci când un om prezintă o posibilă amenințare pentru ei.
  3. Când un câine se ascunde de tine, este posibil chiar să fie de-a dreptul speriat. Alte semne ale acestui fapt pot fi felul în care își ține urechile, sunetele agitate pe care le face și faptul că preferă să se așeze în locuri ascunse, cât mai departe posibil de tine.
  4. Deși cei mai mulți dresori folosesc recompense sub formă de mâncare, acesta nu este un mod prin care să ajungi la inima unui câine. Dacă câinele tău refuză mâncarea pe care i-o oferi din mână, sau o consumă abia atunci când ai părăsit camera, acest lucru ar trebui să îți dea de gândit.
  5. Cea mai neplăcută situație este atunci când câinele alege să mârâie la tine și să își expună dinți. În situația aceasta, ar trebui să te gândești serios la relația dintre voi și să încerci să te faci mai mult plăcut, câștigândui încrederea.