O vorbă din popor spune că acolo unde este iubire, există și gelozie. Cu toate că în acest caz gelozia este văzută ca un semn de iubire, în lumea reală acest sentiment este unul dintre primele semne ale unei relații toxice.

Gelozia este un sentiment foarte comun, care apare în relații de cele mai multe ori din simple banalități. Deși pot fi gesturi mici, care pot fi trecute cu vederea, atunci când persoana de lângă noi încearcă să ne controleze mai mult decât este cazul, ar trebui să ne ridicăm anumite semnale de alarmă. O relație care ne controlează nu este niciodată sănătoasă.

Ia-tă 5 semne ale geloziei care ar trebui să ne facă să ne întrebăm dacă partenerul nostru este potrivit pentru noi:

  1. Partenerul tău vrea să știe 24/7 unde ești și ce faci, în special dacă ești într-un loc unde sunt și alte persoane. Fie că este vorba de prieteni, colegi de muncă sau chiar familie, uneori persoana iubită poate să fie atât de posesivă încât să nu accepte faptul că în viața ta există și alte persoane. Este unul dintre cele mai comune semne că el sau ea ar putea fi mult prea gelos/geloasă.
  2. Aveți mereu certuri atunci când vrei să faci lucruri singur/ă, fără el sau ea. Din nou, posesivitatea excesivă nu este un lucru sănătos pentru relația dintre două persoane. Dacă iubitul/iubita ta pare că este deranjată atunci când nu este implicat/ă în planurile tale, ar trebui să te gândești de două ori la relația voastră.
  3. Nu sunt de acord cu prietenii tăi și încearcă să te îndepărteze de ei, interzicându-ți să vă vedeți sau să țineți legătura.
  4. Îți verifică mereu telefonul, paginile de socializare și istoricul apelurilor și al mesajelor. Din gelozie, este posibil ca persoana iubită să cadă în patima acestui obicei și să nu aibă deloc încredere în tine și în sentimentele tale. Faptul că nu ai spațiu personal și intimitate este un alt semn al unei relații toxice.
  5. Fidelitatea ta este mereu pusă la îndoială. O relație se bazează pe iubire și pe încredere. Dacă partenerul tău crede mereu că îl înșeli, ce rost mai are relația?