Reclamă

Fie că beți un cappuccino fierbinte în drum spre serviciu sau vă răsfățați cu un latte dulce după o zi grea, este greu să vă imaginați o zi fără cafea. Și pentru că te ajută să-ți recâștigi energia în cel mai scurt timp, mulți dintre noi nu rezistăm tentației de a bea mai multe căni pentru a ne alimenta și a ne menține pe tot parcursul zilei.

Pe lângă faptul că te face să te simți nervos, consumul prea mare de cafea ar putea interfera cu absorbția fierului. Acest lucru ar putea provoca anemie. Această afecțiune destul de comună afectează cantitatea de globule roșii sănătoase care transportă oxigen către țesuturile corpului și te face să te simți slăbit și obosit.

Dacă ai simțit vreodată că a bea prea multe cești de cafea te face să mergi mai des la baie, există de fapt o explicație științifică pentru asta. Deoarece cafeaua este acidă, îți irită mucoasa stomacului și provoacă crampe, care la rândul lor pot duce la diaree.

Sursa: Social media

Cafeaua în exces poate genera migrene

Deși mulți oameni speră că o ceașcă de cafea va face o durere de cap enervantă să dispară, s-ar putea să o agraveze. Cofeina vă face să urinați mai des. Acest lucru vă deshidratează ușor corpul și poate provoca dureri de cap. Deși aproximativ patru căni de cafea preparată pe zi sunt considerate o cantitate sigură de cofeină pentru oamenii sănătoși. În realitate, cei mai mulți dintre noi pot tolera mult mai puțin. Prin urmare, consumul de prea multă cafeină vă poate provoca migrene dureroase.

Îmbătrânește pielea

În timp ce cafeaua este bogată în  antioxidanți care vă protejează pielea de radicalii liberi dăunători, consumul prea mare din ea poate reduce colagenul din celule. Colagenul este vital pentru obținerea unui ten tânăr. Consumul de prea multă cofeină poate face pielea să devină mai puțin elastică. De asemenea, poate deveni mai vulnerabilă la liniile fine și riduri.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro