Iată semnalele date de corp atunci când întreci măsura în ceea ce privește consumul de zahăr.

Foarte multe persoane consumă zahăr mai mult decât ar trebui. Mai mult de atât, consumul de zahăr creează dependență. Cu toate acestea, este aproape imposibil să evităm zahărul! Acesta se găsește în toate alimentele pe care le consumăm zilnic, inclusiv în fructele proaspete.

Mulți consumatori nici măcar nu sunt conștienți de cantitatea de zahăr pe care o consumă în fiecare zi și de cât de mult rău face aceasta organismului lor. Următoarele simptome ar trebui luate în serios. Acestea pot indica faptul că se consumă prea mult zahăr.

Sursa: Social media

 Oboseală și epuizare

Senzația de lipsă de energie este cu siguranță un semn clar că ai prea mult zahăr în sânge. Deși zahărul vă poate crește nivelul de energie pentru o perioadă scurtă de timp la început, acesta va scădea din nou rapid după aceea. Rezultatul? Vă veți simți epuizat și obosit pe tot parcursul zilei.

 Imperfecțiuni ale pielii

Zahărul duce la creșterea producției de sebum și poate cauza probleme ale pielii, cum ar fi rozaceea, acneea și eczema. Puteți combate aceste probleme prin controlul și reducerea consumului de zahăr. Pielea ta va fi mult mai fină și lipsită de probleme.

Durerea de picioare

Pe lângă cearcăne și imperfecțiuni, este posibil să aveți și dureri de picioare. Aceasta se manifestă prin dureri la nivelul tălpii piciorului și al călcâiului. Femeile sunt mult mai afectate decât bărbații.

Schimbări de dispoziție

La fel ca nivelul de zahăr din sânge, starea noastră de spirit poate fi afectată atunci când consumăm prea mult zahăr. Într-o clipă te simți deprimat, iar în următoarea ești plin de energie. Chiar și depresia și anxietatea pot fi alimentate de fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge. Dacă renunți la zahăr timp de câteva săptămâni, vei observa cât de calm devii și cât de echilibrată rămâne starea ta de spirit.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.