Reclamă

Sute de mii de cazuri de Omicron a coronavirusului au fost acum detectate în lume, iar internările în spitale sunt în creștere

Omicron nu îmbolnăvește oamenii la fel de mult ca variantele anterioare, dar volumul imens de persoane care au fost testate pozitiv încă forțează un număr mare de persoane să se izoleze.

Care sunt simptomele Omicron?

Semnalele care trebuie să te pună în alertă imediat! Cum îți dai seama că ești infectat cu varianta Omicron a noului coronavirus
Pixabay.com

Omicron pare să fie mai degrabă o răceală pentru unii oameni. Cu simptome comune raportate, inclusiv o durere în gât, nas care curge și o durere de cap.

Variantele anterioare de Covid erau mai probabil să ducă la pierderea gustului sau a mirosului. O nouă tuse și o temperatură ridicată. De acestea sunt încă cele trei simptome oficiale.

Se pot distinge simptomele Omicron de simptomele Delta?

Unele diferențe de simptome au apărut din datele preliminare, dar experții nu sunt siguri că sunt semnificative. Datele publicate în decembrie de la cel mai mare asigurător privat de sănătate din Africa de Sud. De exemplu, sugerează că sud-africanii cu Omicron dezvoltă adesea o zgârietură sau o durere în gât. Împreună cu congestie nazală, o tuse uscată și dureri musculare, în special dureri de spate.

Datele despre varianta omicron sunt încă preliminare. Dar un grup de 171 de utilizatori de aplicații din Regatul Unit, dintre care majoritatea sunt vaccinați, au raportat recent că principalele simptome pentru omicron. Au fost curgerea nasului, dureri de cap, oboseală, strănut și durere în gât.  Acestea au fost, de asemenea, simptomele de top pentru persoanele infectate cu varianta delta.

Aceasta este o abatere de la „cele trei” simptome ale Covid-19 de febră, tuse și pierderea mirosului sau a gustului asociate cu variantele anterioare, spun cercetătorii.

„Pentru majoritatea oamenilor, un caz omicron pozitiv se va simți mult mai mult ca o răceală comună, începând cu o durere în gât, nas care curge și o durere de cap”, Tim Spector, profesor de epidemiologie la King’s College din Londra și principalul om de știință pentru simptom. studiu, a declarat pentru BBC săptămâna aceasta. „Trebuie să schimbăm urgent mesajele publice pentru a salva vieți.”


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro