Reclamă

Deși ne dorim cu toții să ne întoarcem la viața dinaintea pandemiei de coronavirus, acest lucru nu se va mai întâmpla. Chiar dacă vom învăța să trăim cu virusul ucigaș, în sufletele noastre au rămas amintiri urâte. Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi, alții am rămas cu probleme de sănătate în urma infectării. Nu se va mai putea vorbi de o întoarcere la viața de dinainte de februarie 2020.   

Pandemia de coronavirus nu a trecut!

Deși lucrurile s-au liniștit considerabil față de acum câțiva ani, momentan cuvântul „siguranță” nu descrie situația actuală. Mai clar, medicul epidemiolog Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a tras un semnal de alarmă puternic.  

Experta susține că este posibil ca odată cu începerea anului școlar, cazurile de infectare cu coronavirus să crească, atât printre copii, cât și pentru adulți. Totuși, nu este cazul să intrăm în panică. Doina Azoicăi spune că sunt măsuri care, dacă vor fi aplicate, evoluția pandemiei de coronavirus nu ne va surprinde.    

”În evoluţia acestei pandemii vom constata că sunt multe asemănări cu evoluţia înregistrată de la 1 septembrie 2020, respectiv 1 septembrie 2021, astfel încât să putem formula o evoluţie care va fi valabilă pentru 2022. În aceşti ani numărul cazurilor a crescut progresiv odată cu începerea activităţilor profesionale şi educative. Ştim foarte bine că în octombrie sau noiembrie s-au înregistrat vârfuri ale unor noi valuri pandemice”, a declarat aceasta, conform Bugetul.ro. 

Semnal puternic de alarmă! Va izbucni un nou val de infectare cu Covid-19. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja
Colaj Substantial

Măsuri importante pentru protejarea elevilor de Covid-19

Este important ca în unitățile de învățământ să fie luate anumite măsuri care ar trebui să stopeze răspândirea virusului printre copii și profesori. În prezent, spune Azoicăi, există o strategie de pregătire a anului școlar. Măsurile le cunoaștem cu toții. Este recomandat ca elevii și profesorii să poarte măști de protecție, să nu vină la școală dacă se simt răciți, să se facă circuite de intrare și ieșire etc. 

Conform acesteia, școlile trebuie să stabilească un orar corespunzător pentru a evita aglomerările cu un număr mare de elevi într-un interval de timp. De asemenea, mai este recomandarea conform căreia numărul elevilor dintr-o clasă să nu fie foarte crescut.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro