Reclamă

Mare atenție, români! Există o plajă în România foarte apreciată de turiști, dar extrem de periculoasă. La ce trebuie să fiți atenți atunci când mergeți la mare.

O stațiune de pe litoralul românesc a fost identificată ca fiind cea mai periculoasă plajă. Deși este adorată de mulți români, gradul de înec este extrem de ridicat. Ministerul Sănătății a efectuat o evaluare a calității apelor și plajelor și a constatat că una dintre stațiuni prezintă cel mai mare risc. Deși este o destinație populară, există un pericol serios de înec.

Care sunt cele mai periculoase plaje din România. Avertisment pentru turiști

Conform rezultatelor unui recent raport publicat, s-a constatat că Eforie are cele mai multe zone periculoase. Plaja Belona și zona „Golfuri” sunt recunoscute pentru curenții puternici care pot antrena chiar și înotători experimentați în larg.

De asemenea, zona deschisă dintre taberele de copii Luminița și Internațional, precum și zona Casino, se dovedesc a fi înșelătoare, deoarece turiștii nu pot atinge fundul mării care este umplut cu bolovani și pietre după fiecare furtună.

Semnal de alarmă pentru turiști! Acestea sunt cele mai periculoase plaje din România. Ce trebuie să știți

Valurile imense și apele adânci iau vieți în fiecare an în stațiunea Eforie. Din păcate, aceasta nu este singura zonă periculoasă de pe litoralul românesc, salvamarii având de-a face cu situații similare și în alte zone de la Marea Neagră.

Ce trebuie să știe cei care merg la mare

Există trei lucruri importante de știut pentru cei care merg la mare:

  • Respectați semnificația steagurilor din stațiune. Steagul roșu-galben indică prezența salvamarului pe plajă, steagul galben semnalează că marea este agitată și este recomandată numai pentru înotătorii experimentați, iar steagul roșu indică interdicția de a intra în apă din cauza mării foarte agitate.
  • Nu treceți de geamandura ancorată la 1,5 metri de mal. După această limită, apa devine adâncă și acea zonă este rezervată velierelor, șalupelor și practicanților de sporturi nautice.
  • Asigurați-vă că purtați vesta de salvare. Indiferent de tipul ambarcațiunii de agrement, este obligatoriu să aveți o vestă de salvare.
  • Este important să fiți conștienți de aceste informații și să le respectați pentru a vă asigura că vă bucurați în siguranță de plaja, vremea frumoasă și apa de pe litoralul românesc.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro