Reclamă
Reclamă

Vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut ca Selly, a discutat la Digi24 despre motivele pentru care votează tinerii și despre cele mai mari probleme cu care se confruntă aceștia în România.

„Votul e o datorie pe care o ai ca cetățean față de țara ta. Consider că dacă nu votezi, nu mai ai dreptul să te plângi de modul în care se desfășoară lucrurile în țara ta sau de modul în care se comportă aleșii în Parlamentul European. Alegerile locale sunt probabil cele mai importante, pentru că influențează cel mai mult viața ta ca cetățean, aleșii locali sunt cei mai apropiați de tine, ca cetățean, și deciziile lor te impactează cel mai tare”, a declarat Selly la Digi24.

El consideră că, prin comasarea celor două scrutinuri, a crescut și prezența la alegerile europarlamentare. A povestit că a făcut un sondaj pe Instagram, pentru a-i întreba pe tineri care e cea mai presantă problemă din România.

Reclamă

„Majoritatea s-au referit la nivelul de trai, în sensul că e foarte greu, la început de drum, să te întreții, mai ales când ești într-un oraș mare. Aici, cred că statul ar putea să ia niște măsuri ca să amelioreze acest lucru, pentru că altfel va fi mai atractiv pentru tineri să plece în străinătate. Aici vorbim de tineri mai educați, de al căror creier avem nevoie în țară”, a subliniat Șelaru.

Discursul lui Selly se concentrează asupra importanței participării la vot și asupra condițiilor economice dificile cu care se confruntă tinerii români. Soluțiile propuse de el includ măsuri guvernamentale pentru îmbunătățirea nivelului de trai, în special în orașele mari, pentru a descuraja exodul creierelor tinerilor educați.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro