Selly este unul dintre zecile de exemple care s-au îmbogățit din online. În timp ce unii îl iau ca reper pentru succes, alții îl blamează pentru modul în care a făcut banii. De-a lungul carierei, vloggerul a avut de-a face cu multe critici și i s-a pus eticheta de „influencer care nu face nimic”. Recent, Andrei Șelaru a demonstrat că se poate descurca foarte bine și fără online.
Selly a muncit atât de mult, încât și-a transformat numele în unul dintre cele mai puternice branduri. Vloggerul este reprezentativ atunci când vine vorba de dezvoltare organică în online, iar cifrele vorbesc de la sine. Iubitul Smarandei a fost primul vlogger din România care a ajuns la cifra de 3 milioane de abonați pe Youtube, iar asta se traduce în multe mii de euro.
Selly le este recunoscător celor care îl susțin, dar nu poate fi de acord cu cei care îl pun la zid. Andrei Șelaru nu înțelege de ce, în 2021, mai există persoane care consideră că a fi influencer este ceva negativ. De multe ori, vloggerul a fost criticat că nu muncește sufiecient de mult pentru banii pe care îi are.
Pentru a le demonstra tuturor că se poate descurca și fără online, Selly a declarat că se pricepe să facă și alte lucruri. Invitat în podcastul lui Gojira, într-un scenariu fictiv, vloggerul a declarat că ar fi dispus să spele și geamuri, doar să știe că vin banii. Acesta și-a manifestat vehement poziția față de afirmația „influencerii mor de foame” și este dispus, oricând, să demonstreze contrariul.
Își declară sau nu influencerii veniturile la stat?
Influencerii știu cum să își negocieze fiecare contract și de aceea, prea puțini dintre ei au și un job full-time care îi recomandă. Activitatea lor din online este mult mai libertină, doar că, anul acesta, ANAF-ul a intrat pe fir. Instituția vrea să verifice câți dintre influencerii care s-au îmbogățit din online își declară veniturile la stat. În primă instanță, sunt verificați cei care au o expunere uriașă, precum Selly, Ich sau Ceușan. ANAF-ul va lua în vizor și celelalte categorii, precum gastronomie, IT și călătorii.
”Eu declar toate veniturile, inclusiv cele din YouTube Ad Sense, ceea ce plăteşte YouTube. Totul se facturează şi sunt plătite impozite. Pe de altă parte, în România, nu avem nişte norme foarte clare referitoare la aceste venituri.
Este destul de uşor să deschizi un cont de YouTube şi să ajungi să obţii nişte bani. Chiar şi pentru nişte copii sau pentru alte persoane care nu cunosc suficient de bine legislaţia fiscală şi nici ce obligaţii au.”, a declarat Selly pentru profit.ro.