Selly este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de la noi din țară. Notorietatea lui nu a apărut peste noapte, ci s-a clădit în timp. Nu mulți știu că Andrei Șelaru este prezent în online încă de când era în clasa a cincea. De atunci și până acum, lucrurile au evoluat cum nu se poate mai bine. Selly este idolul unei generații și este primul vlogger de la noi care se poate lăuda cu trei milioane de abonați pe canalul de Youtube.
Încă de acum câteva luni, ANAF-ul a comunicat că va lua la verificat toți influencerii de la noi, indiferent de domeniul de activitate. Ca orice altă persoană, aceștia sunt obligați să declare veniturile și să raporteze totul la ANAF. Selly va fi primul vizat, dar nici ceilalți nu vor scăpa. În timp ce unora li se pare o idee absurdă, fostul membru din 5GANG este total de acord cu această decizie.
„România are un sistem destul de ok din punct de vedere al taxelor și impozitelor. Eu plătesc impozit pe drepturile de proprietate intelectuală de 10 %, impozit pe venit 1%, tva 24%; impozit de salarii pentru angajații pe care îi am. Dar la finalul zilei tot creatorul de conținut rămâne cu marea parte a banilor, ceea ce e și normal”, a spus Selly la Antena 3.
Selly dă vina pe sistem pentru lacunele din domeniul economic
Nu este pentru prima dată când vloggerul primește această informație din partea celor de la ANAF. În trecut, Selly nu a fost la fel de încântat de inițiativa autorității financiare, ba chiar a crezut deplasat un astfel de proces. Atunci, vloggerul a dat vina pe lispa de informare și de cunoștiințe economice.
Luni la rând, Andrei Șelaru a discutat despre reforma educației și a militat pentru introducerea educației financiare în școli. Influencerul este de părere că o educația financiară este foarte importantă pentru formarea individului, mai ales că toată viața se lucrează cu bani.
„Eu declar toate veniturile, inclusiv cele din YouTube Ad Sense, ceea ce plăteşte YouTube. Totul se facturează şi sunt plătite impozite. Pe de altă parte, în România, nu avem nişte norme foarte clare referitoare la aceste venituri.
Este destul de uşor să deschizi un cont de YouTube şi să ajungi să obţii nişte bani. Chiar şi pentru nişte copii sau pentru alte persoane care nu cunosc suficient de bine legislaţia fiscală şi nici ce obligaţii au.”, a declarat Selly pentru profit.ro.