Reclamă
Reclamă

Șeful Poliției Municipale Brăila, Marius Budu, a fost surprins băut la volan după ce a fost implicat într-un accident rutier pe DN 2B. Incidentul a avut loc sâmbătă seara, când un șofer de 19 ani a intrat cu mașina în automobilul personal al ofițerului.

Testele de alcoolemie efectuate de polițiști au arătat că tânărul șofer avea alcoolemie zero, în timp ce Marius Budu înregistra o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestui eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a declanșat o anchetă internă pentru a clarifica situația.

„Având în vedere evenimentul din data de 6 iulie a.c., în care a fost implicat un ofițer de poliție, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a dispus efectuarea de verificări interne”, a declarat IPJ Brăila într-un comunicat de presă, duminică.

Reclamă

În momentul incidentului, Marius Budu era propus pentru a prelua funcția de adjunct al IPJ Galați. Vârsta sa este de 42 de ani, iar numirea sa în funcția de adjunct al IPJ Galați ar urma să fie reconsiderată în lumina noilor evenimente.

Incidentul a adus în discuție obligativitatea unui comportament ireproșabil din partea ofițerilor de poliție, având în vedere importanța și responsabilitatea funcției lor. Ancheta internă va stabili măsurile care vor fi luate împotriva șefului Poliției Municipale Brăila, Marius Budu.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro