Scandalul dintre Galați și Brăila cu privire la mutarea pacienților infectați cu coronavirus ia amploare. S-a ajuns la amenintări cu moartea la adresa directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, conform prefectului Gabriel Avramescu.

Totul a început de la scrisoarea trimisă de DSP Galați către omologii de la Brăila cu privire la mutarea pacienților infectați cu coronavirus din Galați la Brăila. Acest lucru nu a fost pe placul lui Marian Dragomir, primarul brăilean, acesta lansând un mesaj dur pe rețelele de socializare.

La doar câteva ore de la această postare, directorul DSP Galați a fost amenințat cu moarte de persoane necunoscute, conform Mediafax.

Aceste informații au fost confirmate de Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați. Acesta a menționat faptul că Poliția a fost informată cu privire la acest lucru.

„Directoarea Direcției de Sănătate Publică a fost amenințată. Este grav. A primit mai multe mesaje, a fost sunată, a primit amenințări și pe Facebook. Noi am sesizat autoritățile competente, am informat Inspectoratul de Poliție Județean. Să înceapă cercetările, nu se poate ca un om atât de important în contextul crizei actuale, un om atât de important care stă nopțile la birou, să fie tratat în acest fel. Noi o susținem pe doamna Moise, este un om foarte important, ea vine în continuare la birou pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Avramescu.

Liliana Moise, șeful Direcției de Sănătate Publică Galați, nu a putut fi contactată pentru a comenta situația.

Brăila refuză să primească pacienți din alte județe

Demersul prevede ca toți bolnavii infectați sau suspecți de coronavirus să fie transferați la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon din Brăila. Pentru ca acest lucru să fie posibil, spitalele din județul Galați vor prelua femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar și toți pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu coronavirus.

„NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC!!! NU ADUCEȚI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcția de Sănătate Publică Galați PROPUNE: toți pacienții FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutați în spitalele din Galați. Pacienții care sunt confirmați CU COVID 19 din Brăila și Galați să fie tratați DOAR LA BRĂILA !!! De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila, prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte județe sunt mai <șmecheri>? CÂND HOTĂRÂȚI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAȚI PRIMARUL ȘI FACEȚI ȘEDINȚE PE ASCUNS? Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID 19 în timp ce alte orașe „exportă” la noi acasă bolnavii infectați”, a scris, pe Facebook, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.