Reclamă
Reclamă

Șeful ANAF din Giurgiu a fost ridicat de procurorii DNA, fiind acuzat că negocia sume de bani pentru a scăpa firme de problemele cu legea. Din stenogramele dosarului reiese că Mihai Sebe, șeful ANAF Giurgiu, cerea bani pentru a interveni în favoarea unor companii.

Lanțul ilegalităților începea de la Mihai Sebe și ajungea la administratorii companiilor. În documentul procurorilor pentru arestare, o persoană de legătură joacă un rol crucial în anchetă.

Conform documentelor depuse de procurori, Sebe negocia cu intermediarul pentru sumele pe care trebuia să le primească. Într-o interceptare, intermediarul îi cere lui Sebe să rezolve problemele unei firme, iar acesta răspunde că suma de început este de 10.000 de euro. În final, ajung la o înțelegere pentru 15.000 de euro, propunând ca diferența de 5.000 de euro să fie împărțită ulterior între ei. În schimbul banilor, compania urma să primească un control de o săptămână, iar rezultatul să fie în favoarea ei.

Într-o altă discuție, intermediarul cere ca inspectorii ANAF să nu meargă în control la una dintre firme. Sebe îi răspunde că va accepta, dar doar pentru suma de 20.000 de lei.

Reclamă

Intermediarul discută și cu reprezentantul uneia dintre companii, sfătuindu-l să nu plătească amenda primită după un control. Aceste convorbiri arată modul în care se desfășurau negocierile dintre șeful ANAF și firmele implicate.

În urma investigațiilor, Mihai Sebe și administratorii firmelor sunt acum cercetați pentru corupție.

Sebe Mihai: Bă, ăia vor 10.000 de euro, vezi și tu cât poți să mai scoți!
Intermediar: 15.000 de euro, e bine?
Sebe Mihai: Da, și îi împărțim și noi pe ăștia!
Intermediar: Să nu-i mai facă alt control, te rog!
Mihai Sebe: Să mai aducă 20.000 de lei și este pe zero!
Intermediar: Hai că îl sun.
Mihai Sebe: Zic că este cel mai convenabil.
Mihai Sebe: Și fără sesizare!
Reprezentant firmă: Am fost să iau plicul de la ITM.
Intermediar: Pentru ce?
Reprezentant firmă: A venit amenda aia!
Intermediar: Nu plătești!
Reprezentant firmă: Păi spunea să plătesc 2.500 și să trimit dovada pe e-mail!
Intermediar: Las-o dracu!

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro