Reclamă

Contextul Euroins a creat multă vâlvă și nemulțumire în rândul celor care s-au văzut păgubiți. Mai nou însă, scandalul capătă o altă conotație, ajungând în atenția Ucrainei. Astfel, Ministerul de Externe al Ucrainei, alături de agenția anticorupție îi au în vizor pe reprezentanții companiei. Motivul principal constă în faptul că aceștia au deținut o bancă rusească.  Este vorba despre First Investment Bank din Rusia.

Șefii Euroins pe lista neagră a Ucrainei

Eurohold a confirmat pentru libertatea.ro că șefii Euroins, aceiași cu ai băncii au vândut acțiunile în 2023.

Astfel, Ucraina i-a trecut pe cei doi pe un site oficial. În dreptul lor, aceștia au precizat că sunt persoane împotriva cărora ar trebui instituite sancțiuni economice. Este vorba despre Assen Hristov si  Kiril Boshov, ambii având cetățenie bulgară.  Cei doi sunt acționari ai Eurohold, compania care a controlat Euroins România. Asta până la retragerea licenței.

Ucrainenii consideră că Occidentul ar trebui să le ceară celor doi socoteală. Pe site-ul respectiv, oficialii de la Kiev, precizează:

. „Membru al unui organ de conducere al unei companii de orice formă de proprietate, care operează în sectorul financiar (bancă), care sprijină material, financiar sau în orice alt mod acțiunile Federației Ruse ce subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”.

Pe lângă cei doi bulgari, Ucraina a pus ochii și pe Velislav Hristov. Acesta este acționar minoritar în compania care administra Eurogrup.  Și în ceea ce îl privește, Kievul cere sancțiuni.

Lista neagră a Ucrainei are numeroase alte nume pentru care se așteaptă „sancțiuni economice”. Este vorba despre 16.700 de persoane vizate în acest sens. Nu se știe însă dacă Occidentul va reacționa într-un fel în acest sens. Mai ales, rămâne de văzut dacă persoanele în cauză vor fi sancționate.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro