Senatorii și deputații României se întâlnesc miercuri într-o ședință comună secretă, care se va desfășura cu ușile închise. Aleșii urmează să vizioneze imagini trimise de Forțele Armate Israeliene, la care publicul nu are acces.

Ședință secretă a Parlamentului României astăzi

Ședința vine după solicitarea lui Silviu Vexler, deputat al grupului minorităţilor naţionale. Întâlnirea dintre Camera Deputaților și Senat va avea, din informațiile obținute de presă, loc la ora 15:00 și va avea caracter secret.

Acest lucru înseamnă că jurnaliștii nu vor avea acces în sală, iar discuțiile ce vor fi purtate în spatele ușilor închise nu vor fi făcute publice. Așadar, stenograma şedinţei secrete comune nu se publică în Monitorul Oficial al României.

Există însă câteva informații despre ce se va întâmpla în cadrul acestei ședințe secrete. Senatorii și deputații țării noastre ar urma să vizioneze împreună imagini din Fâșia Gaza, unde de mai bine de 6 săptămâni este război.

Filmările ar fi furnizate chiar de Forțele Armate Israeliene și nu au mai fost făcute publice până acum. Ar fi vorba despre imagini sensibile, în care probabil au fost surprinse victime și atacuri.

Ședința secretă a fost aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, într-o şedinţă convocată luni.

Mai este cunoscut faptul că se va discuta despre atacul lansat pe 7 octombrie de Hamas în Israel.

Rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţa nemaivăzută de la Holocaust, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii., a declarat Silviu Vexler.

Războiul dintre Hamas și Israel a ajuns deja în a șaptea săptămână. IDF transmite că avansează în Fâșia Gaza și că teroriștii s-au retras din Gaza City, după ce în urma atacurilor mai mulți lideri ai grupării au fost uciși.

Bilanțul morților în rândul populației enclavei este teribil: sunt aproape 12.000 de morți, iar criza umanitară, accentuată de lipsa de mâncare, apă și resurse, se adâncește.