Parlamentarii americani avertizează că aplicația ar putea prezenta un risc de securitate națională, și solicită autorităților de reglementare și agențiilor de informații să investigheze legăturile dintre TikTok și China.
Senatorii Chuck Schumer și Tom Cotton doresc să evalueze riscurile de securitate națională ale TikTok și ale altor platforme deținute de China, spunând joi, într-o declarație, că astfel de aplicații ar putea fi folosite pentru a spiona cetățenii americani sau pentru a deveni ținte ale campaniilor de influență străină.

TikTok este deținută de compania mamă Bytedance, din Beijing. Aceasta a explodat în popularitate și a devenit una dintre puținele aplicații de social media din China care deține legături cu țările occidentale.
Deoarece compania-mamă a TikTok are sediul în China, ar putea fi obligat „să sprijine și să coopereze cu activitatea de informații controlată de Partidul Comunist Chinez”, au spus senatorii, într-o scrisoare adresată Directorului american de Informații Naționale din SUA.