Uleiul de arbore de ceai (teatree) are proprietăți antibacteriene, antioxidante și anti-inflamatoare. Acest ulei esențial este folosit de peste 100 de ani în Australia ca un tratament vindecător, în special pentru afecțiuni ale pielii.

În prezent, uleiul de arbore de ceai este folosit în industria cosmetică, în produsele de îngrijire pentru piele. S-a dovedit că acest ulei poate fi folosit drept remediu pentru acnee.

Cum se folosește?

Acest ulei poate fi folosit atât zi de zi, cât și ca tratament sau masca pentru față.

  1. Adăugați câteva picături de ulei în crema hidratanta, folosită în fiecare zi. Este un mod eficient de a preveni acneea.
  2. Amestecați câteva picături de ulei cu apă de trandafiri și veți obține un toner împotriva acneei.
  3. Uleiul de arbore de ceai se poate folosi și simplu, aplicând o picătură pe fiecare coș apărut pe ten. În cateva zile veți observa cum imperfecțiunile au dispărut complet.
  4. Adăugați ulei de arbore de ceai în măștile de față. Vă va oferi o senzație de prospețime, iar pielea va fi mai luminoasă și mai curată.