Apar informații neștiute despre relația intimă dintre Nicolae și Elena Ceaușescu. Printre zvonurile din perioada comunistă, la un moment dat a apărut și acela potrivit căruia data la care fostul dictator și soția lui s-au cunoscut este, de fapt, alta decât susțin istoricii.
Ginerele fostului cuplu dictatorial, Mircea Oprean, susține că Elena și Nicolae Ceaușescu s-au întâlnit prima dată în timpul unui bal, unde a fost desemnată regina festivității, după ce a fost în prealabil să câștige chiar de către viitorul ei soț.
Adevărul a ieșit la iveală. Când s-ar fi cunoscut Elena și Nicolae Ceaușescu
Prima întâlnire ar fi avut loc pe 1 mai 1939, în timpul unei serbări organizate de Ziua Muncii, în Bucureşti. Ginerele fostului cuplu dictatorial, Mircea Oprean, a susţinut că Nicolae ar fi aranjat ca Elena să câştige titlul de Regină.
Totuși, istoricii tind să îl contrazică totuși pe acesta. Atât Ion Petcu, autorul volumului ”Ceauşescu- un fnatic al puterii, Biografie neretuşată”, cât şi Lavinia Betea, care a lansat ”Ultimul an din viaţa Elenei Ceauşescu”, iau în considerare faptul că atât Nicolae cât şi Elena frecventau aceleaşi cercuri încă din luna aprilie a anului 1939, o lună mai devreme decât susține Mircea Oprean.
Pe atunci, tânărul Nicolae Ceaușescu se ocupa de cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte, iar Lenuţa Petrescu, era ţesătoare la fabrica Jaqard. Se pare că singurul lucru la care cad de acord și istoricii și promoterii este fapt că cei doi s-au cunoscut, adică 1939.
Adrian Cioroianu susţine acest an ca moment al întâlnirii între cei doi: „Nicolae şi Elena Ceauşescu s-au căsătorit în anul 1945, după ce se pare că se cunoscuseră încă din 1939”, în „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”.
Cel mai greu moment din relația dintre Nicolae și Elena Ceaușescu
Unul dintre cele mai grele momente din viața lui Nicolae Ceaușescu,a fost atunci când a fost închis. Fostul dictator al României a fost băgat în închisoare din vara anului 1940, iar pe toată perioada, Elena îl aștepta și îi jura fidelitate.
„Pentru faptul că a petrecut o mare parte din tinereţe după gratii, alături de liderii Partidului Comunist, l-a ajutat pe Nicolae Ceauşescu să aibă o ascensiune destul de rapidă în partid, imediat după ce a fost eliberat. Ambiţia şi dorinţa de putere l-au făcut să-şi petreacă cei mai frumoşi ani ai tinereţii în închisorile de la Doftana şi Jilava sau în lagărul de la Târgu Jiu”, a spus Ilie Gliga, potrivit adevarul.ro.