Dacă doriți să pregătiți cel mai gustos pilaf, există câteva trucuri simple pe care le puteți aplica.
Ingrediente: 1 pui frumos, organele de pui (fără ficat), 1 ceapă mare și tare, 1-2 ardei, 1 pahar de ulei, sare, piper, boia, 1 morcov mediu, 1 ceașcă mare de orez, 2 roșii foarte coapte.
Mod de preparare: Ceapa se toacă… bob de orez. Morcovul se radiază. Ardeii și roșiile se taie cubulețe cât mai mici. Carnea se taie în bucăți mici.
Se încinge uleiul, apoi se adaugă ceapa pentru a se înmuia. După ce ceapa s-a înmuiat cât de cât, se adaugă carnea și se lasă să se rumenească ușor.
Se spală orezul de două-trei ori în apă și se adaugă peste carne și ceapă, pentru a sfârâi și a lua aroma de prăjeală. După câteva minute, se adaugă apă pentru a acoperi totul, se adaugă și ardeii, morcovii, roșiile, sare, piper (boabe), boia și se dă la cuptor, la foc mic.
Dacă apa scade, se mai adaugă. În aproximativ jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful este gata, cu o crustă aurie frumoasă deasupra. Se servește fierbinte, cu murături sau salate în oțet.
Secretul: Dacă în loc de apă adăugați cești cu supă de pui, va fi mult mai bun. Dacă în loc de ulei veți prăji ceapa și carnea în untură de pui sau de gâscă, va fi o delicatesă.