Reclamă

Când spui cozonac, cu siguranță gândul îți zboară la sărbătorile de iarnă. Și ce ar fi Crăciunul fără un astfel de preparat absolut delicios? Numeroase gospodine se feresc însă să îl pregătească de teama complexității rețetei. Cozonacul poate fi însă un succes dacă ții cont de aceste secrete.

Toate ingredientele la temperatura camerei pentru un cozonac pufos

Alege să folosești în compoziția cozonacului toate ingredientele calde. Făina la temperatura camerei, ouăle. Laptele trebuie însă adus până în punctul în care devine cald.

Nu omite niciodată peste acest aspect.

Cerne făina

Pentru un cozonac reușit trebuie să alegi o făină de calitate. Optează pentru una fără agent de creștere. Un pas important este să o cerni înainte astfel încât aceasta să fie cât mai aerată.

Atenție la termenul de expirare al drojdiei

Unul dintre principalele motive din cauza cărora cozonacii nu îți cresc este legat de drojdie. Dacă aceasta este veche, în mod cert nu va putea funcționa ca un liant de creștere al aluatului. Nu este important ce tip de drojdie alegi ci este esențială prospețimea ei.

Fierbe laptele pentru rețeta de cozonac

Dacă alegi să folosești laptele de țară atunci când faci cozonac, este important să îl fierbi. În cazul celui din comerț, gata pasteurizat, acest aspect nu mai este necesar. Laptele trebuie de asemenea să fie proaspăt, altfel riști ca acesta să devină iaurt.

Nu încărca aluatul cu grăsime

Foto Substanțial

Compoziția de cozonac conține și grăsime, constând în unt, ulei, untură sau smântână. Nu exagera în acest sens cu cantitățile. Aluatul va deveni greu și nu va mai crește așa cum îți dorești. Pentru un cozonac „de revistă” este extrem de important să ții cont de acest secret.

Lasă-l să dospească de trei ori

După treizeci de minute de dospire, mai frământă timp de 5 minute aluatul și așează-l din nou la crescut. Ultima etapă de dospire este în tavă, înainte de a-i pune la cuptor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro