Fetele coreene mănâncă mult și nu se îngrașă.

Înfrumusețarea este foarte apreciată în cultura asiatică, iar asiaticii sunt adesea subțiri în mod natural, dar acest lucru cu siguranță are legătură cu dieta care îi ajută să rămână în formă.

Poate ai auzit de fenomenul Mukbang.

Mukbang este video live streaming în care o gazdă mănâncă cantități epice de mâncare. Multe dintre vedetele din Mukbang sunt mici fete coreene.

Unii oameni cred că genetica este un factor imens care le ajută pe femeile coreene să rămână în formă, dar genetica nu face chiar toată treaba.

Mai jos ți-am pregătit o listă cu câteva lucruri pe care le fac coreencele și care le ajută să rămână în formă.

1. Adoră legumele

Serios, când spun că le adoră credeți-mă că așa este.
Când coreenii se așează la masă, primul lucru pe care îl scos pe masă sunt legumele, fiecare expuse frumos în boluri mici. Kimchiul cu varză este omniprezent, dar și alte legume. Veți găsi spanac, fasole neagră marinată și chiar salată de cartofi.

2. Se plimbă peste tot

Majoritatea coreenilor se plimbă peste tot, iar cel mai des folosesc metroul etc.

În Coreea, ceasurile de fitness ca FitBit și Apple Watch sunt extrem de populare. Coreenii umblă atât de mult din cauza transportului public vast din Seul, așa că este ușor să atingă acei pași într-o zi. În plus, din moment ce orașul este atât de condensat, este mai convenabil să mergi de aici până acolo, decât să iei un taxi.

3. Evită mâncarea fast-food

Dieta coreeană nu conține foarte multe alimente de tip fast-food. Din fericire, în Coreea, se găsesc mâncăruri delicioase care se prepară rapid și sunt ieftine, astfel încât nu este necesar să apeleze la mâncare fast food în mod regulat. (Fast food-ul este acceptabil dar cu foarte mare moderație!)

4. Mănâncă dulciuri cu moderație

La majoritatea restaurantelor coreene tradiționale, nu este niciodată oferit un desert greu, precum cheesecake-ul sau creme brulee. De obicei, desertul constă în fructe proaspete sau un bol mic și ușor de Sikhye – o băutură de orez dulce.

5. Mănâncă alimente fermentate la fiecare masă

Femeile coreene mănâncă alimente fermentate la aproape fiecare masă, deoarece kimchiul este un aliment de bază. Alimentele fermentate sunt bune pentru că echilibrează intestinul și oferă o mulțime de vitamine și minerale. Aceasta are o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv un sistem imunitar sănătos, piele strălucitoare și chiar ajută la pierdere în greutate!

6. Mănâncă mai multe fructe de mare – în special alge marine

Știm cu toții că ar trebui să adăugăm mai multe pește și fructe de mare în dieta noastră, dar ați luat în calcul algele marine?
Algele sunt un ingredient comun în dieta coreeană. Algele marine sunt un preparat popular, la fel ca Miyeokguk, ciorba de alge coreene.

8. Beau ceai în loc de suc

Ceaiul de orz este servită la aproape fiecare masă. Sucul este mai degrabă un tratament special.
Ceaiul de orz are numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui, ajută la digestie și somn și furnizează de antioxidanți.

9. Evită alimentele procesate

Rar veți vedea alimente procesate la o masă coreeană. Mesele coreene sunt făcute de cele mai multe ori de la zero, deci nu este niciodată o problemă.

10. Mănâncă mese bine echilibrate

După cum am menționat anterior, coreenii mănâncă de obicei doar un pic de carne cu mâncarea. Deși grătarul coreean este extrem de popular, nu este mâncarea tipică zilnică

11. Adoră să gătească

Multe femei coreene sunt învățate cum să gătească de la o vârstă fragedă și pot prepara cu ușurință o masă rapidă și delicioasă gătită acasă.

12. Nu mănâncă pâine

Coreenii nu mănâncă niciodată pâine la mesele lor. În schimb, orezul este prezentat tot timpul. Dacă ajungeți la Tokyo sau Seul pentru o zi veți observa că localnicii mănâncă un bol cu orez la fiecare masă.

Pâinea este foarte prelucrată. De cele mai multe ori, pâinea are, de asemenea, mult zahăr, dar orezul este … bine, orez!