Reclamă

În imaginația colectivă, prepararea cafelei are elemente standard: aparat de cafea profesional, apă fierbinte, amestec de cafea prăjită.

Datorită acestor ingrediente, în doar câteva clipe, băutura neagră este servită. Dacă ai încerca să schimbi oricare dintre aceste elemente, ce s-ar întâmpla?

Băutorii de cafea urmează, în general, acești pași în prepararea clasică a cafelei de la sine înțeles și nu ar visa să schimbe niciunul dintre ei. Espresso, de fapt, este o adevărată instituție, formată din vamă, după o procedură standard.

1. Câteva dintre secretele cafelei

Secretele cafelei dezvăluite de oamenii de știință în chimie. Când e cel mai bine să o bem
Pixabay.com

Cel mai bun moment pentru a bea cafea este dimineața, de la 9.30 la 11.30. Potrivit neuroștiinței și cronofarmacologiei, acesta este momentul în care organismul obține cel mai mare beneficiu din băutura neagră. Oamenii slabi ar trebui să evite să bea cafea după-amiaza.

În ciuda faptului că băutura espresso este unul dintre simbolurile Made in Italy din întreaga lume. Italienii nu sunt cei mai mari consumatori ai acestei substanțe. Nici oamenii din America de Sud, așa cum cred toată lumea. Cei mai mari băutori de cafea din lume sunt finlandezii, cu un consum pe cap de locuitor de 12 kilograme de cafea pe an.

Pe lângă cofeină, cafeaua conține mai mult de 1000 de compuși chimici, iar oamenii de știință experimentează în mod constant posibilele lor utilizări.

Ești curios să afli ce se întâmplă când modifici unele dintre aceste elemente?

Experimente științifice – prepararea cafelei la rece

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Thomas Jefferson a efectuat cercetări pentru a afla ce se întâmplă cu cafeaua atunci când schimbați modul în care este preparată. În special, s-au întrebat ce s-ar întâmpla dacă ar folosi apă rece în loc de apă clocotită.

Extracția cafelei la rece poate modifica caracteristicile chimice ale băuturii?

Rezultatele prezentate de cercetători, prin intermediul platformei online SciMeetings a Societății Americane de Chimie (ACS), au dat rezultate foarte interesante, dezvăluind noi secrete despre cafea.

Cercetările au arătat că prin schimbarea doar a temperaturii apei și prin utilizarea unei prăjiri închise la culoare, prezența antioxidanților în cafea variază semnificativ.

2. Cum a fost efectuată cercetarea

Cum au loc cele 2 preparate de cafea?

Ca și în cazul oricărei cercetări care se respectă, oamenii de știință au lucrat mai întâi la reproductibilitatea studiului, definind o procedură standard pentru fiecare pas:

cum se adauga apa in cafeaua macinata.

cum se toarnă apa.

cât timp să-l lași la fiert.

analiza rezultatelor.

La prepararea la rece au amestecat praful de cafea cu apa rece la temperatura camerei, sau mai rece. Timpul de perfuzie ales a fost de două zile. Băutura rezultată poate fi băută fie caldă, fie rece.

Extracția la cald, pe de altă parte, necesită apă clocotită. Pulberea a fost înmuiată timp de câteva minute și apoi îndepărtată.

În ambele preparate, băutura a fost filtrată pentru a îndepărta zațul de cafea.

În primele experimente, experții s-au concentrat pe aciditate și prezența antioxidanților, observând că antioxidanții erau mai prezenți în preparatul cald decât în ​​cel rece.

Cu toate acestea, din cercetare a reieșit o constatare semnificativă: gradul de prăjire afectează prezența antioxidanților, aciditatea băuturii și conținutul de cofeină.

3. Să vedem cum

Prajirea cafelei: deschisa sau inchisa

În primul rând, să clarificăm ce este prăjirea. Prăjirea se referă la procesul de prăjire care transformă boabele de cafea verzi în boabe de culoare maro deschis la închis. Acest proces îi conferă caracterul crocant tipic și face ca aroma cafelei să fie unică.

În timpul prăjirii, boabele absorb căldura, ceea ce scoate în evidență uleiurile din cafea care determină culoarea finală a boabelor.

Acesta este motivul pentru care se numește prăjire:

Ușoară: boabele sunt limpezi și fac cafeaua mai acidă. Cantitatea de cofeina este mai mare.

Medie: aroma este echilibrată, la fel ca aroma și aciditatea. Conținutul de cofeină este mai scăzut.

Neagră: cafeaua are un gust amar și conținutul de cofeină este foarte scăzut.

Cercetătorii au comparat băutura care a fost extrasă folosind boabe de cafea prăjite ușoare, medii și închise, variind temperatura apei de fiecare dată.

Experimentul a arătat că, în funcție de gradul de prăjire, prezența antioxidanților varia.

Iar secretul cafelei dezvăluit de oamenii de știință de la Universitatea Thomas Jefferson este că cafeaua fierbinte cu prăjituri mai închise produce o băutură mai sănătoasă: mai puțin acidă și mai bogată în antioxidanți.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro