Reclamă
Reclamă

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni că există o cutumă în partid conform căreia președintele PSD trebuie să candideze la alegerile prezidențiale, precizând că decizia finală cu privire la acest candidat ar trebui să fie luată în această săptămână.

Stănescu a fost întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidențiale în alianță cu PNL sau separat și când ar trebui să fie decis candidatul respectiv. Acesta a răspuns: „Azi este prima zi după alegeri. Probabil că vom avea o coaliție imediat, nu știu, mâine, poimâine, vom sta de vorbă cu partenerii noștri. Avem niște rezultate, deja știm ce vor românii și noi cei de la PSD și cei de la PNL. E posibil să avem candidat comun, e posibil să nu avem candidat comun.”

Secretarul general al PSD a subliniat că Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale: „Fără discuție, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidențiale. Nu l-am întrebat dacă își dorește, dar e o cutumă în PSD, președintele partidului candidează la funcția prezidențială și eu cred că domnul Ciolacu își asumă lucrul ăsta, are curajul.”

Reclamă

Stănescu a precizat că decizia ar trebui să fie luată în această săptămână: „Decizia ar trebui să vină săptămâna asta în care suntem astăzi, pentru că deja săptămâna viitoare, și cred că nu mă înșel ca termen, trebuie să se dea hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Deci cred că săptămâna asta va fi hotărâtoare în ceea ce privește candidatura la prezidențiale în această coaliție”, a spus Stănescu la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

El a adăugat că „PSD nu își permite să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale”.

În plus, Stănescu a menționat că PSD va organiza un congres pentru a hotărî candidatura: „Vom avea un congres, vom hotărî la congres. În statutul nostru spune clar la funcția prezidențială se stabilește prin congres. Cred că vom avea un congres săptămânile următoare”, a afirmat Paul Stănescu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro