Au trecut trei luni de când Ana Maria Păduraru a murit. Mămică de doar o lună, tânăra s-a stins din cauza septicemiei declanşate de un rest de placent nechiuretat. Care sunt concluziile anchetei DSP Brăila în cazul ei?

Concluziile anchetei DSP Brăila în cazul Anei Maria Păduraru, secret profesional – asta arată autoritatea locală într-un răspuns acordat jurnaliştilor. De asemenea, nici Colegiul Medicilor din Brăila nu a finalizat controlul demarat la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Jurnaliştii de la obiectivbr.ro relatează că, într-un răspuns primit la finele lunii ianuarie din partea DSP Brăila, instituţie care a demarat un control la cererea Ministerului Sănătăţii, se dă de înţeles că rezultatele verificărilor “constituie secret profesional, potrivit legii”.

Reamintim totuşi că, într-un comunicat de presă emis pe 8 noiembrie 2019, Ministerul Sănătăţii a transmis că vor fi făcute publice concluziile acţiunii de control. Mai mult, „acţiunea de control” a fost demarată „de urgenţă”.

Ana Maria Păduraru a murit la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei declanşate de un rest de placentă nechiuretat. Cel puţin, aceasta este cauza comunicată presei la scurt timp de la izbucnirea scandalului.

Brăileanca a născut pe cale naturală pe data de 5 octombrie 2019, iar pe 1 noiembrie 2019, seara, au apărut primele dureri: abdominale şi de picior. Ana Maria Păduraru a fost luată cu ambulanţa, dusă la Urgenţe şi transferată către secţia de Reumatologie a fostului Spital 3.

Acolo, susţin părinţii tinerei, i-a făcut făcută o radiografie şi i-ar fi pus diagnosticul de discopatie lombară. După ce i-ar fi fost prescris tratament antiinflamator, medicii au lăsat-o să meargă acasă.

Starea ei s-a înrăutăţit iar medicii au bănuit-o de meningită. Ana Maria Păduraru s-a stins în secţia de Terapie, pe 3 noiembrie. Necropsia arată că, din cauza unui rest de placentă nechiuretat.