Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, a comentat la Digi24 scorul mare obținut de Nicușor Dan la alegerile locale, afirmând că acesta „a făcut un lucru inteligent din punct de vedere politic, dar nu extrem de corect. A poziționat candidatura lui Piedone ca o sperietoare.”

E foarte simplu, a fost o competiție pornită târziu de cei care puteau să-i pună o problemă lui Nicușor Dan. S-au purtat primele discuții prin februarie, varianta de candidați a apărut undeva în 23 aprilie. În tot acest timp s-au întâmplat 2 lucruri: 1 – nu s-a vorbit de problemele Bucureștiului, ci s-au vehiculat ipoteze, scenarii, inclusiv din partea lui Nicușor Dan. Și 2 – dânsul a alergat singur. Mai mult, a făcut un lucru inteligent din punct de vedere politic, dar nu extrem de corect. A poziționat candidatura lui Piedone ca o sperietoare și a creat acest narativ: poate n-am făcut totul dar votați-mă pe mine ca să nu iasă Piedone sau Firea.

Așa se explică acest procent mare de voturi, pentru că altminteri nu a fost primar la nivelul lui Bolojan, nu a fost un primar foarte performant, recunoscut în țară, și nici n-a creat vreo emoție specială, în afară de această emoție de vot împotrivă. Eu îmi doream ca bucureștenii să voteze pentru ceva, pentru un proiect, pentru o echipă.

Pe același raționament, Burduja a afirmat că au existat liberal care l-au votat pe Nicușor Dan de teama lui Firea și a lui Piedone: „Eu am făcut două teste în care m-am întrebat dacă pot să trăiesc cu mine lăsându-i pe ei să fie primarul, și am zis nu. Și apoi, la finalul acestei campanii dacă a depins ceva de noi și nu am făcut.”