Reclamă
Reclamă

Pachetul de măsuri fiscale a fost adoptat, după ce Guvernul și-a asumat responsabilitatea pentru el. Pe lângă impozitele mai mari pentru anumiți contribuabili, modificările vor lovi și salariile angajaților români.

Acești angajați vor primi mai puțin din decizia Guvernului

Pachetul de măsuri fiscale lovește în milioane de angajați din România. Este vorba despre cei care până acum beneficiau de anumite excepții, care le aduceau bani în plus la salariu.

Odată eliminate acestea, nu toți angajatorii își vor asuma impozitele și taxele în plus. Astfel că cei care vor avea de suferit vor fi angajații.

Este vorba despre cei care lucrează în IT, cu venit brut mai mare de 10.000 de lei. Aceștia vor plăti de acum înainte impozitul de 10% pe venit.

Reclamă

Bani în plus vor da și angajații din agricultură, sectorul alimentar sau construcții. Aceștia vor plăti contribuțiile la sănătate în valoarea de 10% din salariul brut, de care până acum erau scutiți.

Guvernul și-a asumat răspunderea: demisie sau nu?

Marcel Ciolacu a mers marți, 26 septembrie, în Parlament, să prezinte și să-și asume responsabilitatea pentru pachetul de măsuri fiscale. În acest fel, proiectul de lege a fost adoptat, după ce tot în aceeași zi a fost deschisă o fereastră pentru depunerea amendamentelor.

Această cale aleasă de Executiv ar putea duce însă și la demiterea sa. Conform constituției, Guvernul își asumă un proiect de lege cu prețul mandatului. Măsurile au fost adoptate fără să fie dezbătute, dar această procedură nu înseamnă, pentru moment, că sunt bătute în cuie.

3 zile are la dispoziție opoziția să depună o moțiune de cenzură. În cazul în care aceasta va trece, întreg cabinetul Marcel Ciolacu va fi demis.

Un cuvânt important de spus îl are și președintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege va ajunge și pe masa lui. În cazul în care șeful de stat cere reexaminarea legii adoptate, aceasta se întoarce în Parlament pentru dezbatere.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro