Intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ sunt așteptate în nordul, vestul și centrul țării în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene, care vor fi valabile vineri și sâmbătă.

Intensificări ale vântului vor fi resimțite în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte. Vitezele vântului se vor situa în general între 50 și 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, se vor înregistra viteze de peste 80-90 km/h.

Se strică vremea în România

În județul Maramureș și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, se vor înregistra averse însemnate cantitativ, cu cantități de precipitații acumulate între 20 și 30 l/mp, iar izolat peste 40-50 l/mp.

Intensificări temporare ale vântului vor fi resimțite și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Cod galben de vânt în aceste zone ale țării

Un alt cod galben de vânt intră în vigoare vineri seara și va fi valabil până sâmbătă dimineața. Intensificări ale vântului sunt așteptate în zona montană, precum și în nordul Crișanei, Maramureș și vestul Transilvaniei. Vitezele vântului se vor situa în general între 55 și 75 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, se vor înregistra rafale de peste 80-100 km/h.

Se strică vremea în România! ANM a emis două coduri galbene de vreme rea în aceste zone din țară

Intensificări temporare ale vântului vor fi resimțite și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, în aceeași perioadă, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 28 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi între 13 și 15 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros, iar în timpul nopții există posibilitatea unor ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului, când vitezele la rafală vor atinge valori de până la 35-40 km/h.