Se scumpesc locurile de parcare în București! Primăria a decis.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă locuitorii Capitalei sunt locurile de parcare. Cei care nu au reușit să închirieze un loc de la primăriile de sector, pierd zeci de minute căutând locuri unde să își lase mașinile.

Începând de luni, 3 aprilie, locurile de parcare neachitate, închiriate de la Primăria Capitalei, vor fi date persoanelor aflate pe lista de așteptare.

Se scumpesc locurile de parcare în București

Tarifele actuale pentru un loc de parcare se situează între 300 și 600 de lei pe an, însă de anul viitor, acestea vor crește cu 15%.

Aproximativ 10.000 de șoferi bucureșteni nu au achitat încă tariful pentru parcare de reședință. Cele mai multe locuri neachitate, peste 2.000, se găsesc în sectorul 4. Pe de altă parte, în sectorul 2 astfel de situații sunt rare.

În sectoarele 5 și 6 sunt 1.500 de abonamente care nu au fost reînnoite până acum, conform observatornews.ro.

social media

Cererile pentru noi locuri de parcare au crescut semnificativ.

Nu sunt locuri de parcare disponibile în București

“Sunt mai multe decât în anii trecuți. De la începutul anului s-au depus 9.700 de cereri de parcare, dintre care aproximativ 4.800 au fost soluționate. Aproximativ 4.850 rămân încă în așteptare, deoarece nu sunt locuri disponibile”, a declarat Rareș Hopincă, citymanager Sectorul 5, potrivit sursei citate.

În prezent, în Capitală sunt peste 230.000 de locuri de parcare de reședință.

În București sunt înmatriculate peste 1,8 milioane de autovehicule.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.