Anunț important pentru toți șoferii din România! Vor rămâne fără permis pe loc dacă nu vor face acest lucru.

Mai mulți parlamentari PNL au depus un proiect de lege foarte dur pentru toți șoferii români. Mai clar, cei care nu își vor plăti amenzile în termen de două luni vor rămâne fără permis de conducere. Scopul acestei inițiative legislative este de a-i disciplina pe românii care uită că au fost amendați și „uită” să mai plătească „datoriile”.

Anunț important pentru toți șoferii din România

Șoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie în maximum 60 de zile ar putea să rămână fără permisul de conducere. Parlamentarii liberali care vor să modifice legea susțin că încearcă să rezolve astfel slaba colectare a sumelor din amenzile rutiere. Administrațiile locale nu-i pot obliga pe oameni să le achite dacă aceștia nu trec pe la primărie pentru diverse documente.

Unul dintre inițiatorii proiectului de lege, liberalul Florin Roman, susține că din ce în ce mai mulți români fac acest lucru. Este mult mai mare numărul celor care nu își plătesc amenzile, decât numărul celor care și le achită.

Se schimbă legea! Toți șoferii trebuie să știe: Rămâi fără permis pe loc!
Sursa: Social Media

Astfel, liberalul este de părere că sancțiunea cu ridicarea permisului de conducere îi va determina pe mulți șoferi să își achite datoriile față de stat.

Rămâi fără permis pe loc!

Conform expunerii de motive a proiectului, plata amenzilor reprezintă și o formă de disciplinare a șoferilor români. Acest lucru este extrem de important pentru țara noastră. Să nu uităm că ne aflăm pe primul loc în clasamentul celor mai multe decese produse în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Se pare că în România mor câte 85 de persoane la fiecare milion de locuitori.

În prezent, cine primește o amendă contravențională are la dispoziție 15 zile pentru a achita jumătate din cuantum. Până în vara lui 2018, termenul era de 48 de ore în zilele lucrătoare. Proiectul a fost înaintat Senatului pentru dezbatere. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.