Reclamă

Un proiect de lege depus în Parlament ar putea modifica radical modul în care se fac cărțile de identitate. Mai exact, va fi redus numărul oamenilor care își pot face buletin pe aceeași adresă. Se pare că luarea în spațiu a devenit o „afacere” în România, mii de oameni figurând că locuiesc la aceeași adresă. 

Luarea în spațiu a mii de persoane a devenit, ușor ușor, o afacere la noi în țară. Autoritățile au descoperit mii de persoane locuind la peste 150 de adrese, în buletin, bineînțeles. De exemplu, în București, în Sectorul 3, în urmă cu patru ani, locuiau 5.000 de persoane la aceeași adresă. 

Luarea în spațiu, afacere de proporții în România

Aceeași situație s-a înregistrat și la Iași unde 3,000 de oameni locuiau pe buletin în același imobil. De asemenea, în anul 2020, oamenii legii au descoperit o adevărată afacere în Iași. Trei bărbați aveau patru apartamente. Aceștia luau bani pentru a lua în spațiu persoane, ajungând la un număr de peste 18.000 de persoane cu dublă cetățenie. 

De asemenea, a avut loc și o situație care te lasă fără cuvinte, de data aceasta în Capitală. Peste 18.000 de persoane cu dublă cetățenie figurau în acte având adresa într-un apartament. Inițiativa depusă în Parlament are scopul de a elimina aceste situații, de aceea, numărul buletinelor la aceeași adresă va fi modificat. 

Se schimbă legea! Sunt vizați toți românii care au buletin: Nu vor mai putea face acest lucru!
Sursa photo: Playtech

Inițiatorii proiectului de lege solicită să se țină cont de suprafețele minimale raportate deja în lege. De exemplu, dacă vorbim de o garsonieră de 37 de mp, atunci aici va fi înregistrat un singur buletin. Pe de altă parte, într-o locuință de trei camere, de exemplu, vor fi înregistrate trei buletine. Precizăm că de la această lege fac excepție rudele de gradul patru. 

Se schimbă legea!

De asemenea, conform inițiativei legislative, cardurile de identitate ar putea să fie făcute în orice altă localitate din România, nu doar la Evidența Populației de care aparține domiciliul. 

Precizăm că pentru a deveni lege, proiectul trebuie să parcurgi întreg procesul legislativ, iar ulterior, dacă va primi undă verde, să fie trimis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro