Reclamă

Camera Deputaților a adoptat, recent un proiect extrem de important pentru România, în special pentru orașele mari. Este vorba despre ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe trotuare. Poliția Română va putea, de acum, să aplice această măsură.  

Propunerea legislativă a fost votată cu 232 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” și 29 de abțineri. Așadar, polițiștii vor putea de acum să dispună ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar. A fost eliminată condiția staționării neregulamentare pe partea carosabilă. 

Se schimbă Codul Rutier

„În forma în vigoare a Codului Rutier, această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive a celor de la USR. 

Cătălin Drulă, liderul USR, este cel care a inițiat acest proiect de lege. Acesta a explicat că scopul inițiativei este de a sprijini persoanele cu dizabilități și pe cele însoțite de copii mici. În București, și nu numai, aceste persoane sunt nevoite să meargă pe șosele, findcă trotuarele sunt pline de mașini parcate. 

Se schimbă legea! Mare atenție, șoferi: Rămâi fără mașină pe loc! Toți conducătorii auto fac această greșeală

Toți șoferii vor fi amendați

Dar asta nu este cel mai grav, lucru care se întâmplă. Sunt instituții blocate la care oamenii nu au acces, iar câteodată pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza mașinilor parcate ilegal. Poliția română nu a putut face nimic în acest sens până la adoptarea acestui proiect, pentru că nu aveau bază legală. Mai mult, Drulă spune că sunt primari de municipii, din toate partidele politice, care i-au susținut acest proiect. 

AUR, formațiune condusă de George Simion, s-a abținut de la vot, precizând că această inițiativă legislativă poate face loc multor abuzuri. 

În București, de exemplu, sunt aproximativ 1,4 milioane de autovehicule. La acest număr se adaugă 500.000 aflate în tranzit. Mai exact, sunt aproape 2 milioane de autovehicule la un număr de locuri de parcare de aproximativ 350.000. 

Sunt vinovați cei care au guvernat

„Ne aflăm într-o situaţie fără ieşire, de care sunt vinovaţi cei care au guvernat până acum, cei care au deţinut UAT-urile până acum, cei care au creat drumuri de 3, 4, 5 metri, drumuri pe care nu pot trece simultan nici măcar două maşini. Ne aflăm într-o situaţie imposibilă, pentru care nu sunt vinovaţi nici pietonii, nici conducătorii auto care sunt nevoiţi să-şi lase pe unde pot autovehiculele, ci cei care au guvernat”, a susținut Alin Coleşa. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro