Reclamă

Un proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor propune eliminarea limitării actuale referitoare la numărul de arme de apărare și pază pe care le poate achiziționa o persoană cu autorizație. În prezent, legea permite deținerea a maximum două arme de apărare și pază, însă acest proiect de lege ar permite deținerea oricărui număr de arme dorit de fiecare persoană.

Motivarea inițiatorilor proiectului se bazează pe faptul că „prevederea actuală este restrictivă la «cel mult două arme», atât timp cât numărul armelor de colecţie (inclusiv cele de pază şi apărare) este nelimitat”.

Eliminarea obligației de autorizație pentru ieșirea din țară

Proiectul de lege propune și eliminarea obligației de a obține o autorizație pentru ieșirea din România cu armele, pentru deținătorii de arme cu permis european. Concret, definiția pașaportului european pentru arme de foc se va modifica astfel încât să permită posesorilor să circule cu armele lor pe teritoriul altor state membre și al statelor terțe, cu condiția ca deținerea, portul și folosirea acestor arme să fie permise în statul în care călătoresc sau să aibă autorizație de la autoritățile competente ale acelui stat.

Se schimbă legea în România! Ei sunt românii care vor putea deține câte arme vor

Schimbările propuse prin acest proiect de lege se aplică Legii 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor. Aceste modificări urmăresc să faciliteze posesia și circulația armelor în România, însă trebuie să fie supuse dezbaterii și aprobării în Parlamentul României înainte de a deveni efective.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro