Marcel Ciolacu a făcut anunțul așteptat de milioane de români. Guvernul lucrează la noua lege a pensiilor, care va implica și recalcularea veniturilor seniorilor din țara noastră. Schimbarea se va aplica de la 1 ianuarie 2024. 

Se recalculează pensiile acestor români de la 1 ianuarie 2024

Scumpirile în lanț din ultimul an i-au impactat puternic pe români, în special pe cei aflați la bătrânețe. Pensionarii au simțit prețurile mai mari la energie, alimente și chiar medicamente, de care mulți dintre ei depind.

Marcel Ciolacu dă garanții că anul 2024 va veni cu schimbări importante în ceea ce privește sistemul public de pensii din România. Noua lege, la care lucrează deja Guvernul de mai mult timp, va fi gata și va implica și o recalculare a veniturilor seniorilor din țara noastră.

În plus, șeful Guvernului a spus că această schimbare va aduce pensionarilor și o viață liniștită, deoarece le va asigura fiecăruia dintre ei un trai decent.

Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român. Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală în ceea ce privește sistemul de pensii., a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ce spune Casa de Pensii despre recalcularea pensiilor

Despre acest subiect deosebit de important a vorbit și Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice din România. Potrivit acestuia, procesul de recalcularea început deja, iar analizate au fost deja 4 milioane de dosare ale românilor.

Casa de Pensii trebuie să se ocupe acum și de restul, mai exact, conform datelor, restul până la 4, 6 milioane.

Cei care vor avea de câștigat cel mai mult de pe urma acestei recalculări vor fi pensionarii cu venituri foarte mici.

Conform noii legi a pensiilor, care va fi votată curând în parlament, noul sistem se va baza pe criterii și reguli noi, care vizează eliminarea inechităților din sistemul actual.