Săptămâna începe cu temperaturi mari.

Vremea va fi frumoasă în prima jumătate a săptămânii, dar apoi se va răci. Temperaturile vor scădea sub media normală a datei din calendar. Chiar dacă temperaturile vor fi ridicate în primele zile, un nou val rece va lovi România în a doua jumătate a săptămânii.

Meteorologul ANM Iulia Bărbulescu a declarat la Realitatea PLUS că vremea se va menține caldă până miercuri, când va începe să se răcească. Joi vor fi temperaturi sub cele normale, iar la munte vor fi ploi și intensificări ale vântului. Deși în alte regiuni ale Europei s-au înregistrat temperaturi peste medie, în România, regimul termic va fi normal, poate ușor mai scăzut la mijlocul săptămânii.

Vremea se va răci în România

Vremea va fi deosebit de caldă în primele zile ale săptămânii, cu temperaturi aproape de cele ale verii, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu. Valorile vor fi cele mai ridicate în vest și sud-vest, iar luni și marți, temperaturile vor ajunge la 16-24 de grade Celsius în vest și sud. Pe litoral, temperaturile se vor situa între 16 și 18 grade Celsius, cerul va fi senin, iar probabilitatea de precipitații va fi scăzută.

Se răcește vremea în România! Ploile se întorc. Temperaturile, sub normalul perioadei

Încălzirea va continua în vest, nord-vest și centru, în timp ce în restul țării, temperaturile vor fi similare cu cele de duminică. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare dimineața în nord-est și în a doua parte a zilei la munte și în sud-vest. În anumite zone, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și în sudul Banatului, iar noaptea în vestul Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo în București

În ceea ce privește Capitala, temperaturile vor fi ridicate, cu maxime de 21 de grade și minime între 6 și 8 grade Celsius. Maximele vor varia între 15 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pe litoral, până la 23 grade Celsius în vest și sud-vest. Minimele vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate în depresiunile Carpaților Orientali.